Amposta ultima els preparatius per a la Festa de l’Arròs i la Carxofa

Una vintena de restaurants participaran en les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, la Ruta dels Platerets i la Festa de l’Arròs i la Carxofa

Presentació de la Festa de l’Arròs i la Carxofa d'Amposta
Presentació de la Festa de l’Arròs i la Carxofa d'Amposta | Aguaita.cat
Redacció
05 de febrer de 2025, 09:35

Amposta ultima els preparatius per a un mes de febrer on l’arròs i la carxofa seran els protagonistes de l’agenda gastronòmica local. Una vintena de restaurants i bars participaran en les diferents activitats al voltant d’aquests dos productes estrella de la gastronomia ebrenca, començant per les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, continuant amb la Ruta dels Platerets i, com a colofó, la Festa de l’Arròs i la Carxofa.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, presentava els diferents esdeveniments des de l’espai gastronòmic del Mercat: "Tenim un mes de febrer atapeït d’activitats al voltant de la carxofa i l’arròs, aquest últim el vam incorporar fa uns anys per ser també patrimoni gastronòmic de la ciutat i que aquest any comptarem amb la col·laboració d’Arròs Montsià, i podem dir que ha estat un èxit", destacava l’alcalde, qui afegia que "desitgem que tothom pugui gaudir del que han preparat els restauradors, que al final són els qui acaben omplint de contingut les activitats". Acompanyat per la regidora de Turisme, Inés Martí, la de Comerç i Mercat, Anna Tomàs, i la presidenta de l’Associació de Restauradors, Arantxa Codorniu, l’alcalde posava en valor els productes de proximitat i qualitat que s’ofereixen en diferents formats a la ciutat, des del mercat i els negocis privats als bars i restaurants.

Les regidores de Turisme i Comerç han expressat el seu agraïment a tots els establiments participants i han animat a la ciutadania a gaudir dels productes locals. Per la seua banda, Arantxa Codorniu, presidenta de l’Associació de Restauradors d’Amposta, també ha agraït la implicació de tots els participants, destacant la versatilitat de la carxofa i l’arròs, ingredients que permeten crear des dels plats salats més clàssics fins a dolços i postres innovadors.

L’activitat s’engegarà esta setmana amb les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, del 7 de febrer al 9 de març, on restaurants d’Amposta oferiran diferents menús amb la carxofa com a protagonista. Paral·lelament, a partir del 20 de febrer i fins al 2 de març, els visitants podran gaudir de la Ruta dels Platerets de la Carxofa, que tindrà lloc a Amposta i al Poble Nou. Com ja és tradició, la ruta inclourà un sorteig, on els participants podran votar la tapa guanyadora i participar en el sorteig d’un sopar. Les butlletes estaran disponibles als establiments participants i es podran dipositar a les urnes de l’Oficina de Turisme o del Mercat Municipal.

La Festa de l’Arròs i la Carxofa

El punt àlgid de la celebració serà el diumenge 23 de febrer amb la Festa de l’Arròs i la Carxofa, que tindrà lloc a l’espai firal des de les 10.30 hores fins a les 17 hores. Durant aquesta jornada, els assistents podran degustar plats tradicionals, gaudir del plat popular, passejar per un mercat de productes de proximitat, tastar diverses propostes culinàries i disfrutar d’un servei de bar i música en directe. Els tastos dels restaurants es podran comprar directament en els dieferents estands, mentre que el tast popular, que tindrà un preu de 7 euros, es podrà adquirir de manera anticipada en línia i a l’Oficina de Cultura i Festes. 

A més, aquell mateix cap de setmana tindrà lloc una Trobada d’Autocaravanes, on es preveu la participació de prop de 300 vehicles i autocaravanistes, que també podran gaudir de les diferents activitats.