Arran-Terra Alta assegura que "no es pot utilitzar el tràgic incendi amb el cínic objectiu d'establir un agermanament amb el lobby sionista responsable de l'ocupació de Palestina". De fet, Arran no és l'única organització que ha denunciat les accions del FNJ. N'hi ha prou amb fer una simple recerca per internet per observar que, si més no, aquesta és una organització controvertida. També existeix una campanya internacional amb l'objectiu d'aturar el FNJ (Keren Kayemet LeIsrael en hebreu).
Amb un pressupost de 200.000 euros, el Fons Nacional Jueu ha impulsat aquesta plantació per repoblar l'àrea cremada en l'incendi de 2009 i per retre homenatge als cinc bombers que es van deixar la vida a les tasques d'extinció.
Entre les autoritats que van assistir a l'acte hi havia el president de la Generalitat, Artur Mas, que va descobrir una placa commemorativa. Mas va fer referència també a la generositat del poble jueu i va assegurar que "aquesta iniciativa ha estat una bona manera d'establir llaços entre dos pobles que tenen identitats molt marcades, unes identitats que ens agrada defensar".
A la seua pròpia web el Keren Kayemeth LeIsrael - Fons Nacional Jueu explica que, com a organització, son presents a gairebé 200 països i que destina bona part dels fons recaptats a lluitar contra l'escalfament global mitjançant la investigació d'energies renovables, de vies d'estalvi dels recursos naturals i la seua posterior implantació, no només a Israel, sinó en països sense recursos del Tercer Món.