Balfegó denunciarà l'existència de frau alimentari en el comerç de la tonyina

Ho farà en la VIII Jornada Científica de la Tonyina Roja del proper 27 d'octubre a través d'un estudi

Publicat el 22 d’octubre de 2015 a les 14:34
Actualitzat el 22 d’octubre de 2015 a les 14:41
El Grup Balfegó celebrarà el proper 27 d'octubre la vuitena edició de la Jornada Científica de la Tonyina Roja, un esdeveniment que abordarà el frau alimentari que afecta el comerç de la tonyina roja, basant-se en les dades recopilades per Ana Gordoa, investigadora cap del CSIC, en el seu estudi sobre la fiabilitat de la informació en la cadena comercial. Este estudi, bàsicament, denuncia l'existència de la venda massiva en el mercat de producte etiquetat com a tonyina roja, quan en realitat és una altra espècie, cosa que, conseqüentment, suposa una estafa als consumidors.

La presentació d'este estudi serà el punt de partida per a una taula rodona sobre la importància del control de la cadena comercial per assegurar una gestió responsable i sostenible de la pesca i les espècies marines. Este debat estarà moderat per Juan Serrano, director general de Balfegó, i comptarà amb la participació de Carlos Larrañaga, director general d'Ordenació Pesquera, Javier Garat, secretari general de CEPESCA, Gonzalo González, president de FEDEPESCA i Juan Carlos Iglesias, del Grup Ries de Galícia.

La VIII Jornada Científica de la Tonyina Roja de l'Ametlla de Mar serà inaugurada per Angela Seira, directora general de Pesca i Arts Marines de la Generalitat de Catalunya i clausurada per Andrés Hermida, secretari general de Pesca del MAGRAMA.

Per la seua banda, Isabel Llovet presentarà els seus estudis sobre la presència d'importants quantitats de seleni en la tonyina vermella i els seus beneficis per a la salut, principalment per la seua capacitat d'anul·lar la influència negativa del mercuri en la nostra alimentació.
Un altre any més, la Jornada comptarà amb la participació de científics del propi ICCAT. Així, Paul de Bruyn, coordinador del Departament d'Investigació i Estadística d'esta entitat, presentarà les novetats que la seua organització està introduint a l'hora d'avaluar els estocs i biomassa de la tonyina, aspectes vitals a l'hora de fer noves recomanacions sobre la gestió d'esta pesqueria.