Des de l'establiment del front de l'Ebre, membres de la IV Unité "La Marsellesa" de les Brigades Internacionals s'havien installat a Campredó i pernoctaven a les cases, que ja havien estat prèviament deshabitades.
Ara, el poble rememora en unes jornades este cruent episodi poc conegut pels mateixos ebrencs. L'Associació Cultural Soldevila i l'Associació Lo riu de la Fatarella, amb el suport logístic i el suport econòmic d'alguns ajuntaments de les Terres de l'Ebre, són els organitzadors d'un sèrie d'actes que transcorreran entre els dies 30 d'abril i 5 de maig.
Es tracta de tres conferències per contextualitzar la Batalla i el pas de l'Ebre, que comptaran amb la presència dels historiadors F. X. Hernández i Joan Carles Lleixà. L'estrena de l'obra de teatre, 'La roja flor de la nació', d'Emigdi Subirats, en què s'analitzen les diverses conseqüències de la guerra incivil amb la simbologia que representen els joves pioners, xiquets al servei de l'exèrcit republicà, que en l'àmbit del poble van tenir una presència molt destacada.
També hi haurà una exposició de material de guerra i s'organitzaran diverses visites de caire estudiantil per apropar el fet històric a les escoles.
Un dels plats forts serà el del dia 4, quan Joan Carles Lleixà relatarà, a partir dels testimonis de persones que van viure els fets, este cruent episodi. Després d'això, es projectarà el documental 'El pas de l'Ebre del 1938', de Germán Machí.