Curs de cuina típica del delta de l'Ebre, al centre EbreTerra

Publicat el 22 de maig de 2015 a les 09:09

Presentació del curs de cuina, al centre EbreTerra. Foto: consell comarcal del Baix Ebre


El Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Associació Local de la Dona de la Cava han presentat al centre EbreTerra de Deltebre un curs de cuina típica del Delta de l’Ebre que començarà el proper mes de juny. El curs, que comptarà amb 20 sessions, es durà a terme cada dijous en este centre turístic de 20.30h a 22.30h de la nit.

La presidenta de l’Associació Local de la Dona de La Cava, Maximina Saborido, ha detallat que “la idea de promoure este curs partix de la il·lusió de donar a conèixer la nostra cuina a totes les persones que ho vulguen i també d’explicar la història relacionada en cadascun d’estos plats”. Totes les receptes que es duran a terme en el conjunt de les sessions formen part del llibre La cuina del Delta de l’Ebre. Un llibre elaborat per la mateixa associació i que ha estat guardonat amb el premi ‘Best in the World’ de millor llibre de cuina Mediterrània de l’any 2012 per part del prestigiós concurs Gourmand. Les inscripcions, que s’han de realitzar al centre EbreTerra, estan obertes fins exhaurir les 32 places. Una part dels fons recaptats es destinarà a la reedició del llibre esmentat anteriorment.

El president de l’ens comarcal, Lluís Soler, ha destacat que “este curs és una oportunitat d’aprendre a cuinar d’una manera excel·lent els productes típics i tradicionals del Delta de l’Ebre”.

La presentació ha estat a càrrec del president del Consell; el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch; el dinamitzador d’EbreTerra, Albert Grassa; i la presidenta de l’Associació Local de la Dona de La Cava, i ha comptat amb la presència d’un nombrós grup de membres de la junta de l’associació. 

El Consell Comarcal del Baix Ebre, de fet, ha posat ja en funcionament un curs de formació professional i ocupacional relacionat en la gastronomia. El curs, anomenat 'Operacions bàsiques de bar i restaurant', aportarà als 15 alumnes demandants d’ocupació una formació específica en cuina i elaboració i presentació de postres de cuina per al món de la restauració, l’hostaleria i el turisme. El curs, que compta amb 360 hores de formació teòrica i 80 hores de formació pràctica, s'impartix també a l’espai cuina del centre EbreTerra i s’allargarà fins al proper mes de novembre.