Desitjada tardor ...

Publicat el 29 d’octubre de 2013 a les 15:01
Aquest mes d’octubre s’ha caracteritzat per unes temperatures més altes del normal. I tot per una bombolla d’aire africà mig despistada que ens ha abraçat tot aquest el mes. Quasi bé que no apeteix menjar castanyes rostides i els armaris encara estan plens de mànigues curtes.

Per sort, segons indiquen tots els pronòstics, sembla que això s’acaba, i la tardor ens abraçarà tota ella, amb el seu ventall de colors i el rang de temperatures corresponents. I és que ja toca. No ho penseu? Me n’he cansat de mirar els programes de “El Temps” esperant l’anunci de la seva arribada; m’he cansat de prendre la jaqueta els matins en sortir de casa (pensant que era el dia adequat per afagar-la), m’he cansat de portar xancletes i pantalons curts (a aquestes alçades de l’any, sincerament, fins i tot queda lleig).

 
Sabeu que he fet? M’he buscat una app (Weather) per al mòbil que em digui la temperatura que hi ha a fora al carrer. Segurament que pensareu que hi ha moltes apps que fan aquesta funció, i és cert. Però aquesta, tal i com es veu a la imatge, no cal ni engegar-la. Mostra de forma constant la temperatura exterior en pantalla. A un cop d’ull estaré assabentat de si la tardor apreta més o menys. Estic convençut que serà una de les meves aplicacions preferides.

Dins d’aquesta categoria (apps de fenòmens meteorològics) ja fa temps que faig servir Rain Alarm. Es tracta d’una aplicació que quan hi ha pluja en un radi d’uns 30 km al voltant t’avisa de la seva proximitat i de la intensitat de la mateixa. Va genial per a preveure l’arribada d’aigua. És engegar-la i mirar cap a l’oest, des d’on normalment transiten els núvols, per veure si venen carregats d’aigua. Són moltes les aplicacions meteorològiques que hi ha a disposició, i que quasi bé converteixen els nostres mòbils en estacions meteorològiques.
 

Ara que mai hagués pensat que el meu mòbil s’hagués pogut convertir en un sismògraf. Tot bé a tall de la successió de terratrèmols que hem viscut a Terres de l’Ebre darrerament, i que el saber popular (que acostuma a ser el més savi) no dubta en atribuir a la presència del Projecte Castor, situat enfront de les Cases d’Alcanar i de Vinaròs. Vet aquí que existeix una app (EarthQuake) que va avisant dels diferents moviments sísmics que es produeixen al voltant del món, i de la seva intensitat. Sorprèn veure la gran quantitat de sismes que es produeixen en tot el planeta cada dia; això sí, la gran majoria d’intensitat mol baixa (al voltant de 2-3 a l’escala Richter). Però creieu-me, encara sorprèn més, veure que en aquest llistat, de tant en tant, van apareixent moviments sísmics a una dotzena de quilòmetres de casa teva i d’intensitat 3.5-4.0 !!

Rain Alarm: https://itunes.apple.com/es/app/rain-alarm/id397676100?mt=8 Weather: https://itunes.apple.com/gb/app/weather/id402637010?mt=12
EartQuake: https://itunes.apple.com/hk/app/earthquake-quake-notification/id632040358?mt=8
Escala Richter: http://ca.wikipedia.org/wiki/Escala_de_Richter

Us convido a compartir les vostres apps preferides a través dels comentaris!! Segur que en teniu alguna per a recomanar!!

Més articles d’Artur Tallada a Tres és companyia.