La previsió d'Infosa, empresa que gestiona les salines des de 1946, és que este any s'arribe a les 75.000 tones de sal, una producció lleugerament menor que la de l’any passat i que es quedarà lluny de les xifres dels millors anys.
El passat setembre, just després de la collita, quan ja estava preparada la base de salmorres que havien de cristal·litzar a la primavera i l’estiu, hi va haver fortes pluges. Este fet va perjudicar de manera important el procés posterior, ja que va diluir les salmorres, afectant la temporada d’evaporació. Si bé és veritat, que aquesta primavera i estiu la calor i les temperatures han estat elevades, l’absència de vents de component sec i l’elevada humitat, tampoc ha afavorit a l’evaporació de les aigües a les bases.
Sense arribar a xifres de temporades anteriors, la producció permetrà seguir amb la recuperació de mercats i posicionament comercial i donar resposta a l'exportació dels mercats exteriors.
Segons Manel Salvadó, gerent d’Infosa, “enguany la primera part de la temporada va estar marcada per moltes pluges i tres temporals que han deixat cadascun al voltant dels 200 litres a les salines i ens ha condicionat la capacitat de producció d’aquesta collita. Malgrat tot, l’estiu ha estat molt bo amb temperatures altes, tot i que ens han mancat vents secs. Esperem que no es trenqui aquesta línia abans de la collita”.
Segons Salvadó, “aquest factor farà que una collita que aparentment havia de ser una collita dolenta, finalment puguem afrontar la campanya comercial de manera raonable”.
Pel que fa a la producció de Flor de sal, producte gourmet recollit de manera artesanal, està essent de moment positiva i s’està recollint amb paràmetres d’una collita normal, tot i que caldrà esperar a veure com es comporta la climatologia durant les pròximes setmanes per fer un balanç definitiu. La Flor de Sal és més pobre en contingut de clorur sòdic i té un percentatge més gran de magnesi, cosa que potencia el gust dels aliments.
52 persones treballen a les Salines de la Trinitat, a les quals se n’han d’afegir un centenar més de temporals i de suport durant l'actual període de recol·lecció, en el qual s'utilitzaran, vint tractors amb els seus remolcs corresponents, quatre màquines motoanivelladores i quatre màquines recol·lectores. La major part de la maquinària no és pròpia i es contracta a empreses del territori.
La producció de sal a les Salines de la Trinitat es destina principalment al sector industrial i l'agroindústria, al tractament d'aigües, coloració salina, sector farmacèutic, desgel de carreteres i també a l'alimentació a través dels grans supermercats, essent Europa i els Estats Units, els principals importadors.
Dilluns comença la salinada a les Salines de la Trinitat amb la previsió d'arribar a les 75.000 tones
Este dilluns dia 29 d'agost comença la Salinada, el període de recol·lecció de la sal a les Salines de la Trinitat, que s'allargarà fins a mitjans de setembre.

- Imatge de les Salines de la Trinitat, a punt de la recollida de la sal -
- Cedida
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 25 d’agost de 2022 a les 08:38
Actualitzat el 25 d’agost de 2022 a les 12:01
Et pot interessar
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa