
Presentació de les IV Jornades del Llagostí, este matí al port de les Cases d'Alcanar. Foto: S. Berbís
Durant tot el mes de juny –de fet, a partir d’este dissabte 30 de maig-, el llagostí tindrà un protagonisme especial en el sector de la restauració canareu. Disset restaurants d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja oferiran menús amb creacions gastronòmiques que tenen el llagostí com a eix en el marc de les IV Jornades del Llagostí, una de les propostes gastronòmiques que al llarg de l’any s’organitzen com a pol d’atracció al municipi, una fórmula per desestacionalitzar el turisme.
Així ho ha destacat la regidora Mercè Fischer, que ha presentat les jornades acompanyada de Jesús Cardona, representant del Club Gastronòmic Local. Fischer ha explicat que “les jornades gastronòmiques del llagostí les organitzem ara al mes de juny perquè és quan la qualitat de llagostí és excel·lent. Formen part de les diferents jornades gastronòmiques que, juntament amb el Club Gastronòmic Local, celebrem durant la tardor, l’hivern i la primavera amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat turística que es concentra a l’estiu, intentant allargar-la durant l’any”. De fet, a poc a poc esta estratègia va donant fruits, segons ha recalcat la regidora, tot informant que “durant Setmana Santa hem batut rècord de visitants”. D'altra banda, Cardona ha apuntat que ja l’han passat, els caps de setmana les places dels restaurants van estar ocupades durant estes jornades. “Ve molta gent de la rodalia, d’arreu de les Terres de l’Ebre i també altres que estan de passada i aprofiten per provar plats amb un dels productes mariners de gran qualitat que tenim a la zona”, ha apuntat.

Una mostra de les creacions culinàries dels restauradors participants. Foto: S.Berbís