
El divendres 5 de juny, coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient, es trobaran a Amposta genets i carruatges procedents de la Camarga francesa i de Doñana, que formalitzaran la ruta eqüestre de les zones humides del Mediterrani occidental. Esta acció s’emmarca en l’onzena edició de la Setmana del Medi Ambient al Parc Natural del Delta de l’Ebre que s’està celebrant des del divendres 29 de maig i s’allargarà fins al 7 de juny. Esta setmana organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural té com a principals objectius promoure i divulgar els valors naturals i culturals de les zones humides en general, i del delta de l’Ebre en particular. També pretén apropar la gestió del Parc a la societat i explicar les principals línies de gestió.
Per aconseguir-ho, s’han organitzat diverses activitats de descoberta de l’entorn per tal de sensibilitzar el públic participant de la necessitat d’adquirir actituds i comportaments positius i de respecte amb el medi natural. Les activitats són molt diverses i consten de sortides guiades, museus, exposicions, audiovisuals, activitats familiars, Toca-Toca, conferències, etc.... En total, una múltiple oferta per apropar el coneixement de l’entorn natural deltaic al públic assistent, en la qual destaca la 1a trobada de genets, cavalls i carruatges de la ruta eqüestre de les zones humides Doñana-Camarga. El passat 3 de maig, 15 genets van partir de la Camarga i 1 de Doñana amb l’objectiu de trobar-se al delta de l’Ebre.
La ruta eqüestre de les zones humides naix amb el viatge que va realitzar el genet andalús Paco Ortiz entre Doñana i la Camarga el passat any 2013. La seua experiència va ser presentada en el marc del pla de treball que es va definir durant les I Jornades de la Xarxa de Territoris Arrossers, celebrades al novembre de 2014 a Amposta. Concretament, en la taula de treball del sector turístic, es va acordar "aprofitar la ruta eqüestre i les dinàmiques existents entre Camarga i Doñana per fer-les extensibles a la resta de territoris de la Xarxa i que esdevinguen itineraris de mobilitat sostenibles, adaptats a altres modalitats, com el senderisme i el cicloturisme”, segons destaca l'Ajuntament d'Amposta en una nota de premsa.
Així el proper 5 de juny, a Amposta, hi haurà la trobada eqüestre de les dos comitives que estaran acompanyades per genets locals. Pel matí hi ha prevista una reunió de treball per tal d'avançar en la definició del treball conjunt dels 3 territoris i per la tarda, a les 18 h. està programa l’arribada pel Pont Penjant de tots els genets. Esta trobada està organitzada per l’Ajuntament d’Amposta, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Consell Comarcal del Montsià i Montsià Actiu, i compta amb la col·laboració dels Amics dels Cavalls d’Amposta, Frisones del Cruz, l’Ajuntament de l’Aldea, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre.