
La primera es va trobar a Segur de Calafell (Baix Penedès) el juny d’enguany amb dificultats per submergir-se i algunes ferides externes, probablement per picades d’ocell. El particular que la va recollir va manifestar que portava hores surant a la superfície sense poder submergir-se. Quan la tortuga va arribar al CRAM no menjava per si mateixa, però a poc a poc ha recuperat l’autonomia, ara ja pesa 27 kg i està preparada per al seu retorn al mar.
La segona, la van trobar també a Segur de Calafell el mes de setembre uns particulars que la van mantenir viva en un vaixell d’esbarjo fins que la Xarxa de Rescat de Fauna Marina va recollir-la. La tortuga no tenia aleta davantera esquerra, tot i que no presentava problemes de flotabilitat. Durant les primeres 24 hores va defecar femtes amb plàstics que havia ingerit al mar. Ara, amb un pes de 3.100, i recuperada a les instal·lacions del CRAM, és apta per a ser alliberada en aquesta zona d’hivernada de l’espècie, abans que baixin més les temperatures de l’aigua del mar.

El nombre de tortugues marines (19) és similar al registrat els anys 2010 (22) i 2011 (18), i inferior al de l’any passat en què es va registrar un important pic d’encallaments al maig, que el Departament d’Agricultura encara investiga.
Quant al nombre de cetacis, els 23 detectats fins al moment resulta també similar als detectats els anys 2010 ( 27) i 2011 (20), i altre cop inferiors als 62 de 2012, en què el mes de març va registrar una arribada puntual de 21 dofins per causes accidentals.
recentment per un equip de científics que han emprat les dades de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina han demostrat que un cap d’olla gris encallat a Calafell aquest agost s’havia observat anteriorment a la costa del Baix Empordà l’any 2009. Aquest fet continua palesant la interrelació de tota la costa catalana i la necessitat de preservar-la correctament.