
Un grup de veïns dels municipis de Vinaròs i Benicarló (Baix Maestrat) integrats en l'Assemblea Cituadana de Vinaròs, en coordinació amb la Plataforma Ciutadana en Defensa dels Terres del Sénia, ha proposat per al 10 de novembre, a les 12.00 hores, envoltar la planta terrestre del Castor, situada al costat de la CV-11 (cap a Sant Rafel del Riu), com a mesura de rebuig al projecte
L'acció consistirà a envoltar o simbòlicament la planta terrestre Ignacio Pérez, gestionada per l'empresa responsable d'aquest projecte, Escal UGS. La idea és envoltar el perímetre amb una cadena de persones en el camí rural que circumda la planta. Un cop completada la cadena, es concentraran tots els participants a l'entrada principal, on es procedirà a la lectura d'un manifest.
L'acció reivindicativa pretén "assenyalar alguns dels actors responsables que presumptament anteposen els seus interessos econòmics a la seguretat dels seus conciutadans en aquest tipus de projectes d'interès general", segons indiquen aquests col·lectius a través de les xarxes socials.
Els col·lectius convocants demanen a les persones de cada població que s'organitzen en vehicles de forma autònoma per acostar-se a la planta i "demanar el tancament definitiu". També es demanarà que no es paguen indemnitzacions pel tancament.
Informe tècnic
D'altra banda, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia (PDTS) ha revelat en un comunicat que la Subdelegació del Govern a Castelló no va atendre la recomanació enviada des del govern català per què es demanés un informe tècnic sobre els perills potencials de les instal·lacions del projecte Castor.
La PDTS assegura que la Generalitat de Catalunya va emetre, el 20 d'octubre de 2008, informe de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient adreçat a la Subdelegació del Govern a Castelló, sobre l'estudi d'impacte ambiental del projecte d'emmagatzemament subterrani de gas natural Castor.
Segons la Plataforma, en aquest informe ja s'exposaven una sèrie de consideracions que la Generalitat de Catalunya demanava que es tinguessen en compte, i s'assenyalava: "Reiterant les consideracions exposades en l'informe de 21 de setembre de 2007, insistim en la necessitat de determinació de la situació preoperacional dels diferents vectors ambientals, una avaluació detallada dels principals impactes potencials sobre ells i l'adopció de mesures correctores i de prevenció que els minimitzin".