En total s'han retirat 6.863 exemplars adults i 8.509 postes. A més, en esta ocasió, s'ha instal·lat nova cartelleria divulgativa sobre espècies invasores amb la instal·lació de dos panells informatius a la resclosa de l'assut de Xerta, i un cartell informatiu en el nou embarcador de Tortosa. Però res se'n sap, de moment, de la barrera elèctrica que havia d'instal·lar la CHE per evitar la propogació del caragol riu amunt i que es mantè aturada per un conflicte de patents.

"S'ha fet un gran esforç en el control d'aquest cargol invasor", assegura la CHE, treballant setmanalment en jornades diürnes i majoritàriament, nocturnes (17 setmanes ininterrompudes en total) perquè el descastament de l'espècie fos més efectiu. Les tasques s'han realitzat tant des piragua com des riba, i analitzant les dades, "s'evidencia l'efectivitat dels mateixos al reduir-se en gran mesura el nombre de femelles reproductores presents", subratllen.
En 2014, la Confederació va modificar les normes de navegació en el tram del riu Ebre entre Flix i Tortosa, a Tarragona, com a acció preventiva contra la propagació del cargol poma, confinant les embarcacions en este tram.
La CHE realitza prospeccions periòdiques des de finals de 2013 per eradicar els exemplars d'aquesta espècie invasora en el tram entre Xerta i Amposta.