
“Volem ser el referent per a gais i lesbianes a les Terres de l'Ebre i donar suport a qui ho necessite, volem ser la veu de totes les persones que pateixen discriminació per raó sexual i també tenim com a objectiu crear espais de socialització per a gais i lesbianes a les Terres de l'Ebre”, explica el tortosí Ferran Benaiges, que és el president de l’associació. LGTeBre també vetllarà per l'acompliment i la implantació de la Llei contra l'homofòbia i s’ha proposat exercir pressió davant les institucions locals i territorials a l'hora d'implantar polítiques d'igualtat als nostres municipis.
Segons Benaiges, “moltes vegades es posa en dubte el fet que haja d'existir una associació d'este tipus. Esta consideració es fa sovint des de la convicció que vivim en una societat totalment tolerant, i sense tenir en compte que encara hi ha ara molta gent que ho passa malament per desenvolupar la seua sexualitat d'una manera natural”.
Des del passat 28 de juny un grup de persones, cada cop més nombrós, ha treballat en la constitució de LGTeBre, que el dia 20 també presentarà la seua web. Des de l’Associació es considera que mentre la nostra societat no deixe de valorar a les persones independentment de la seua sexualitat, associacions com LGTeBre són necessàries. De fet, tal com va manifestar la Comissió 28 de juny, LGTeBre no demanarà tolerància, "exigirà respecte en les sexualitats LGTBI a les Terres de l’Ebre”.
Un dels elements centrals de l’acte de presentació de LGTeBre del proper dia 20 serà la taula rodona “Experiència vital i activisme LGTBI”, presentada pel periodista de Benifallet Jordi Trilla en la qual hi participaran membres de diferents associacions LGTBI de Catalunya: Catalina Pallàs, presidenta de l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG), Esther Nolla, presidenta estatal Asociación de Madres y Padres con hijos e hijas LGTB (Ampgyl) i Marc Arumi, secretari de l’Associació ‘Tal com som’, de Vic i la comarca d’Osona. L’objectiu és conèixer diferents experiències que s'han portat a terme des de l'associacionisme LGTBI i reflexionar sobre la incidència i importància d'aquests tipus de col·lectius.
Després de la taula rodona es farà un acte simbòlic d’apadrinament, que ha recaigut en el guionista, músic, actor i director de teatre i televisió Oriol Grau, impulsor d’una de les primeres associacions LGTBI de Catalunya a Tarragona als anys 80. Finalment hi haurà pica-pica i actuació musical.
Des de LGTeBre, se subratlla que tant l'acte com l'associació estan oberts a tothom que tingue sensibilitat per la tolerància i la diversitat i per construir uns pobles i ciutats més justos i oberts, on es valore les persones tal com són i vulguen definir-se, per sobre de prejudicis i estigmatitzacions.

Imatge d'una de les reunions de la nova associació LGTeBre. Foto: Cedida