Els centres de primària d’Amposta han començat a incorporar activitats curriculars vinculades a la innovació i la tecnologia. El programa, dissenyat per l’Ajuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat, s’aplica a l’alumnat de sisè i es durà a terme a les instal·lacions del FabLab de les Terres de l’Ebre, a l’edifici de Lo Sindicat. "El FabLab va néixer com un espai on passen moltes coses, també relacionades amb la formació", deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que "la satisfacció de poder dur a terme activitats dintre de l’horari lectiu dels centres és absoluta". Tomàs reblava que "el FabLab s’ha convertit en un espai de referència i volem alimentar-lo de futurs makers, perquè incorporar estos conceptes en les etapes més primerenques de l’ensenyament farà que, dintre d’uns anys, alguns d’estos xiquets i xiquetes tornen per desenvolupar el seu propi projecte".
L’ajuntament, mitjançant el FabLab, i el Departament d’Educació han programat una activitat de Design Thinking i una altra de Disseny i impressió 3D. El director del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Montsià, Artur Tallada, destacava que "la finalitat dels tallers és conèixer l’espai del FabLab i entendre la seua activitat. Amb el Design Thinking l’alumnat treballa per buscar solucions a un problema a partir de moltes idees, mentre que amb l’activitat d’impressió 3D veuen com el que dissenyen a l’ordinador s’acaba materialitzant". Tallada posava en valor que els centres educatius puguen disposar d’un espai com el FabLab, ja que "va molt en la línia del futur educatiu i del canvi de currículum que s’està duent a terme", on s’aposta per la programació, la construcció maker o la impressió 3D.
Disponible per a tots els centres ebrencs
La voluntat del consistori és, a banda de les activitats extraescolars que ja s’estan realitzant conjuntament amb associacions i entitats, seguir impulsant projectes amb els centres educatius no només d’Amposta, sinó d’arreu de les Terres de l’Ebre. "Hem de trobar la manera d’encabir-ho en l’agenda de tots els implicats, però el FabLab de les Terres de l’Ebre és un espai obert a tot el territori i volem que tots els centres educatius tinguen la possibilitat d’utilitzar els seus recursos", afegia la regidora d’Educació, Núria Marco. Fins ara pel FabLab de les Terres de l’Ebre han passat alumnes de diferents centres de Tortosa, la Ràpita i Camarles.
El FabLab de les Terres de l’Ebre s’obre a les escoles amb activitats curriculars
L’Ajuntament i el Departament d’Educació programen activitats de Design Thinking i disseny i impressió 3D per a l’alumnat de sisè de primària

- El programa s’aplica a l’alumnat de sisè. -
- Cedida
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 26 de maig de 2022 a les 17:14
Actualitzat el 26 de maig de 2022 a les 17:26
Et pot interessar
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa