El moviment veïnal es reunix per l'AP-7 gratuïta amb Puigdemont i Forcadell

Busquen el suport dels grups parlamentaris per instar el govern a defensar la gratuïtat de l'autopista en lloc de les bonificacions, com li han reclamat al president de la Generalitat

Publicat el 25 de febrer de 2016 a les 19:09
Actualitzat el 29 de febrer de 2016 a les 12:22

La reunió amb el president Carles Puigdemont ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Foto: (via Llorenç Navarro)


No defensen les bonificacions per circular per l’autopista AP-7 com a mesura efectiva contra la sinistralitat de l’N-340. Tampoc com a alternativa si no fos possible la gratuïtat de l’AP-7, l'única mesura que veuen acceptable, perquè creuen que possible ho és, és aixecar els peatges, tenint en compte que la concessió amb Abertis expira el 2019. I amb esta idea, el moviment veïnal per la gratuïtat de l’AP-7 s’ha reunit avui primer amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i després amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per buscar aliats en una lluita que no pensen abandonar. Així s’han obert camí per a properes reunions amb els representants de diferents grups parlamentaris per instar al govern a que desistisca de la idea de bonificar els vehicles pesants que obligatòriament passen per l’autopista, tal com defensa Puigdemont, i que faça seua la reivindicació d’aixecar barreres.

“Per a nosaltres la moció que es va aprovar la setmana passada al Parlament, que demanava la gratuïtat, i en un segon punt, mentre no fos possible, desviar els camions amb bonificacions per l’autopista no és suficient, volem la gratuïtat i prou”, ha afirmat Llorenç Navarro, president de la Federació de Veïns d’Amposta, a la sortida de les dos reunions. Es referix a la moció presentada pel diputat de la CUP Sergi Saladié i aprovada la setmana passada amb les esmenes presentades per Catalunya Sí que és Pot, pel Grup Parlamentari Socialista, el PP i Junts pel Sí, que textualment instava el ministeri de Foment a replantejar la política de gestió de les autopistes AP-7 i AP-2 als trams entre l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, Ulldecona i Vinaròs, i entre Montblanc i Lleida, respectivament, eliminant-ne les barreres”, però afegia que mentre això no fos possible, instava Foment a “aplicar de manera transitòria les mesures següents a l’autopista AP-7, al tram que transcorre per les Terres de l’Ebre: amb efectes immediats, adoptar mesures provisionals per a desviar obligatòriament els vehicles pesants per l’autopista AP-7, des d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs fins a l’Hospitalet de l’Infant, i aplicar a estos vehicles pesants les mateixes bonificacions que s’apliquen actualment al trànsit desviat de la carretera N-II al pas per les comarques gironines” i “fer que, amb caràcter immediat i provisional, el trànsit intern de l’autopista AP-7, des d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs fins a l’Hospitalet de l’Infant, siga íntegrament bonificat fins a la finalització de les obres de l’autovia A-7”.
 

La trobada amb Carme Forcadell, presidenta del Parlament. Foto: Cedida

Segons ha explicat, la presidenta Forcadell s’ha compromès a fer de mitjancera amb els grups parlamentaris per tal que el moviment veïnal s’hi puga reunir per trasladar-los les reclamacions veïnals. “S’ha mostrat molt afí a la problemàtica i ha obert les portes a la seua col·laboració”, exposa Navarro.

La diferència de posicions amb el govern ha quedat palesa en la reunió posterior amb el president Puigdemont. “Ell defensa les bonificacions com a Girona adduint que s’han reduït els accidents a l’N-II, però això no deixa de ser mantindre els beneficis per a la concessionària, quan ja s’hauria d’haver acabat la concessió, i d’esta manera no concediran mai la gratuïtat, que sens dubte acabaria amb els accidents a l’N-340”, argumenta Navarro. Al seu parer, “CiU pot canviar de posició, com ja va fer en el seu dia amb el transvasament, i lluitarem per fer entendre el nostre posicionament”.