LÀrea de Desenvolupament Local, juntament amb el Departament d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, ha volgut posar en relleu el paper de la dona en el món rural d'Alcanar, ja que, sense el seu treball, hauria estat impossible d’arribar a on som ara o, si més no, hauria estat diferent. Fruit d'aquest treball compartit ha nascut l'exposició itinerant “El paper de les dones en el món rural d’Alcanar”, es troba repartida entres 19 comerços, l'Ajuntament d'Alcanar, la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar i la les Cases.
L'Àrea de Desenvolupament Local, des del projecte Alcabàs, treballa per a enfortir i dinamitzar el teixit comercial del municipi. "Per aquest motiu, és important que en aquesta acció, amb la qual es dona visibilitat al paper de les dones en els treballs del camp, hi participen i s’hi impliquen els comerços de la localitat", ha explicat Maribel Ramon, regidora de Polítiques d'Igualtat.
Per a unir estes dues línies d'acció, l'equip d'Alcabàs ha preparat una exposició itinerant de fotografies antigues en què les protagonistes principals són dones que han estat part rellevant del món rural, fent tasques tan diverses com collir, fer pinyol, segar i batre cereals, arrancar les males herbes o empeltar, per exemple.
A més, a través del codi QR que acompanya cada imatge o del text anàleg, podem conèixer la història que hi ha darrere d'estes fotografies i acostar-nos a la història recent del poble a través d'un podcast. L’exposició és itinerant, ja que les fotografies es poden trobar pels diferents aparadors dels establiments adherits a la campanya. Així, es descentralitza la localització d'aquestes fotografies i s’hi fan partícips els comerços, amb la qual cosa s’arriba a més gent.
Amb esta acció, que es mantindrà fins al 31 de març, l'Àrea de Desenvolupament Local vol aconseguir dinamitzar el comerç i crear un flux de persones que ajudarà a fer que els aparadors de les botigues tinguen més mirades de les habituals.
El paper de les dones en el món rural d’Alcanar en una exposició als comerços del municipi
A través del codi QR que acompanya cada imatge podem conèixer la història que hi ha darrere les fotografies i acostar-nos a la història recent del municipi a través d'un podcast
Ara a portada
Publicat el 10 de març de 2022 a les 19:22
Actualitzat el 11 de març de 2022 a les 09:55
Et pot interessar
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot avançar-se quinze dies a una crisi cardíaca
-
Societat La Trencacims de Paüls espera un miler de participants en la dotzena edició
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa