El tortosí Pere Estupinyà presentarà el nou programa de TVE 'El cazador de cerebros'

Es tracta d'una programa divulgatiu que s'emetrà els dissabtes i s'estrena el 10 de setembre

Publicat el 06 de setembre de 2016 a les 18:01
Actualitzat el 07 de setembre de 2016 a les 08:40
El tortosí Pere Estupinyà (1974) serà el presentador d'El cazador de cerebros, el nou programa de divulgació que TVE emetrà els dissabtes al vespre, a les 20.00, cridat a ser d’alguna manera substitut de Redes, presentat en este cas pel popular Eduard Punset i en el qual Estupinyà va iniciar la seua carrera com a divulgador. L'estrena serà el pròxim dissabte.

Estupinyà, segons ha fet públic TVE, buscarà les ments més brillants de l'actualitat per contagiar-nos la seua saviesa sobre el funcionament de les societats, la naturalesa, el cos, la tecnologia i l'enigmàtica ment humana. El programa repassarà temes d'actualitat entrevistant persones que dediquen el seu esforç a la recerca, el coneixement i la divulgació.
El tortosí ha assegurat que este programa, que s’emetrà en capítols, el té “il·lusionadíssim”, i el considera “el repte més gran que he tingut com a divulgador”. Convençut que la ciència contribuïx a millorar la vida de les persones, els reptes de les societats i la cultura i decisions dels qui s'apropen a ella, Estupinyà opina que “escoltar a gent intel·ligent ens fa més intel·ligents”, i que el seu programa pretén “compartir coneixement, i contagiar intel·ligència”.

De fet, per fer-lo es va mudar de tornada a Espanya al maig. Llicenciat en química i bioquímica i va deixar a mig fer un doctorat en genètica per dedicar-se en exclusiva a la comprensió pública de la ciència. La seua carrera com a divulgador va començar al programa Redes, també de TVE, on va ser guionista i editor científic durant 4 temporades. En esta època va començar a escriure sobre ciència en els principals mitjans de comunicació espanyols i així es va guanyar l'accés a la prestigiosa beca Knight Science Journalism Fellowship del MIT a Boston, que li va permetre passar un any acadèmic accedint amb total llibertat als laboratoris del MIT i Harvard. Allí va desenvolupar el seu alter ego, el Lladre de Cervells, que va donar motiu primer al reeixit blog Apuntis científics a El País, després al llibre El lladre de cervells (Debat, 2010) i, actualment, al nou programa El cazador de cerebros.