El xef del Restaurant les Moles d'Ulldecona, Jeroni Castell, ha impartit la classe magistral en l'última sessió del primer Seminari de Creativitat Culinària amb producte de proximitat que ha tingut lloc a l'espai de cuina d'EbreTerra, a Deltebre. Prop d'una vintena de restauradors professionals han assistit a este seminari dirigit per la cuinera Margaret Nofre i que ha estat organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre a través del projecte Baix Ebre Avant.
Jeroni Castell, distingit amb una estrella Michelin, ha elaborat quatre plats amb productes de proximitat de la mar de l'Ebre: un plat a base de marisc, una amanida de verdures i gambes, una salsitxa de tonyina i una baldana de calamars i arròs amb allioli.
En l'acte de clausura, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat pel conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d'atracció turística i la necessitat que la comarca tingui cuiners competitius. "Esta acció va destinada precisament a aconseguir fer més competitiva la nostra cuina per crear més riquesa". El president comarcal ha posat com a exemple el cas del Restaurant les Moles, propietat de Jeroni Castell: "Des que té l'estrella Michelin el número de turistes que visiten Ulldecona s'ha incrementat notablement".
Per la seua part, Jeroni Castell ha recomanat als restauradors que han assistit a este primer seminari “constància en el treball” perquè és la clau de l'èxit en qualsevol empresa.
Amb estos seminaris el Consell Comarcal del Baix Ebre pretén a la vegada actualitzar la cuina marinera i la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, alhora que es posa també en valor el producte de proximitat.
El segon seminari titulat 'El paisatge a taula’ tindrà lloc entre el 19 d'octubre i el 16 de novembre i es dedicarà als productes de la terra, és a dir de l'horta, el secà, la ribera i la muntanya. Margaret Nofre impartirà les quatre primeres sessions i, en esta ocasió, l'última la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009.
El xef Jeroni Castell imparteix la classe magistral del primer Seminari de Creativitat Culinària
Prop d'una vintena de restauradors professionals han assistit a este seminari dirigit per la cuinera Margaret Nofre

- Jeroni Castell amb els primers alumnes del seminari de creativitat culinària. -
- Cedida
Ara a portada
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Societat La màgia de la Diada entra al Verge de la Cinta : llibres i bosses reciclades per als pacients Xavi Llambrich
-
Societat L'Ajuntament de Tortosa reivindica Gerard Vergés amb la reedició de dos obres icòniques Redacció
-
Publicat el 07 de juny de 2016 a les 11:44
Actualitzat el 07 de juny de 2016 a les 11:59
Et pot interessar
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat La Trencacims de Paüls espera un miler de participants en la dotzena edició