
En plena postguerra, una jove d'un poblet de ribera deixa la llar per viure el seu somni de triomfar com a cantant a les grans ciutats, tot recorrent espais emblemàtics del món artístic en un continent en runes. L'última novel·la de l'escriptora de Xerta, Francesca Aliern, promet ser un dels èxits ebrencs d'este Sant Jordi.

Un nazi belga que va pertànyer a les SS i va lluitar al front rus es va instal·lar al petit poble de Siurana (Priorat) als anys seixanta. Podria ser una bona història de ficció però és fruit de la investigació periodística de Toni Orensanz explicat en forma de novel·la. També és una reflexió sobre l'exercici del periodisme en el terreny del bé i el mal.

Una novel·la històrica que ens transporta al segle XVI i ens explica la història d'un sinistre caçador de bruixes que recorre una ruta macabra per les Terres de l'Ebre, deixant al seu pas desenes de dones que injustament va portar a la forca.
El símbolo de la Hermandad, de Pere Perellón

Una nau arriba a la Tortosa del segle XIII provinent de Terra Santa amb un objecte misteriós que enfrontarà a les dues ordres templàries més importants de la regió. La novel·la històrica de l'ampostí Pere Perellón ens un dibuixa una època tant poc coneguda a les nostres terres com és l'Edat Mitjana.

Arturo Gaya, més conegut per la seua faceta de cantant del 'Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries', fa un recorregut pel riu Ebre recuperant històries i llegendes, descrivint paisatges i evocant records personals.

Un assassí en sèrie ha sacsejat Tortosa amb els seus horribles crims. Un inspector, una periodista i un mossèn són els altres personatges que entren en joc en esta novel·la negra firmada pel rapitenc Miquel Reverté. Premi Vila d'Ascó.

Títol de narrativa breu del camarlenc Agustí Clua, finalista del premi ciutat de Badalona de narrativa. Les narracions que s'inclouen en este recull volen oferir un tast d'estes terres al foraster i pretenen ser un reclam per als autòctons.

Elena Solé, artista i escriptora d'Arnes, estrena la seua segona novel·la. La història d'uns personatges que per casualitat o causalitat, coincideixen en un tram del camí de les seues vides.

Un empresari s'embarca en un inesperat viatge per Europa i Nord-Amèrica al descobrir les memòries del seu tiet, un polític americà. La història toca des de la lluita dels drets del col·lectiu LGTB als anys 70 a la darrera crisi d'èbola a l'Àfrica.

Des de la París més tenebrosa i oblidada, l'autor de la Sènia ens convida a realitzar un viatge introspectiu cap a la vessant més desconeguda l'ésser humà: les seues pròpies profunditats.

Bàrbara i Jaume descobreixen als més menuts els paisatges i tradicions de les Terres de l'Ebre. Forma part de la col·lecció de contes il·lustrats 'El Montsià de Bàrbara i Jaume'.

Adreçat a un públic jove, este recull de contes fa servir un mitjó que ha volat pel vent com a fil conductor de 35 històries que faran qüestionar-nos el nostre món.

La nova novel·la de Josep Igual explica peripècies vitals d'un músic mentre fa una mirada a la societat a l'època dels vuitanta i noranta.

La història d'una família del Delta de l'Ebre a través de quatre generacions. M. Carme Miró, de Deltebre, debuta al món de les lletres utilitzant el llenguatge i les expressions pròpies del Delta.

Un viatge per la nostra costa i els nostres ports explicada a través de les veus dels homes de mar. Històries de les vivències dels pescadors de la Costa Daurada i de l'Ebre que ha recollit este autor de Lleida.

Recull de contes on el senienc Joan Todó ens mostra el revers de la nostra memòria. Ens parla de lladres, d'enganys i també dels nostres autoenganys diaris.

Un llibre que compila narracions i contes curts que recullen els pensaments i experiències de l’autor en continuades estades al massís a través dels diferents mesos de l’any.

Després de Lo llibre, arriba LO LLIBRE 2, la seua versió infantil per a totes les edats. S’hi aglutinen dites, refranys i expressions extretes de la cultura popular de les Terres de l’Ebre juntament amb un recull de vocabulari i un petit cançoner. També hi trobareu un diccionari il.lustrat, els dibuixos del qual els han elaborat els xiquets i les xiquetes dels col.legis d’educació primària de les Terres de l’Ebre.
.jpg)
Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d’un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l’època. la investigació ressegueix els inicis de l’interès per la literatura oral a Catalunya, vinculat al moviment de la Renaixença, i copsa l’important paper de l’efervescent premsa del moment en la difusió d’aquest gènere de la narrativa oral.

Pere Estupinyà, el lladre de cervells, ataca de nou i busca les ments més brillants per posar els seus coneixements a la disposició de tots. Ens interessa saber d'on venim i quin és el nostre lloc en l'univers, però també volem entendre cap a on anem.

En la narració apareix un gran nombre d’escriptors, intel·lectuals i periodistes com Hemingway, Kim Philby o Luigi Barzini, que es ban traslladar a Espanya com a corresponsals. Pocs van intentar ser neutrals. Hi va haver grans reporters i també simples propagandistes. El llibre en seguix les peripècies i publicacions.