Este passat cap de setmana va començar una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs d'Amposta i Poble Nou del Delta, organitzades per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament ampostí juntament amb el Col·lectiu de Cuina l'Essència de l'Arròs, i les quals tindran lloc fins al 30 de juny. Durant la seua presentació, que s'ha dut a terme este dijous al matí, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha afirmat que "l'arròs és un atractiu turístic, tot aquell que ve a menjar al Delta, acaba gaudint del territori, i sempre hi realitza alguna altra activitat".
La mateixa regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior d'Amposta, Joana Estévez, ha comentat que "el més important és la participació dels restaurants d'Amposta, volem que la gastronomia local prengue la rellevància que li pertoca", i ha presentat els establiments participants a les jornades: l'Algadir del Delta, l'Estany-Casa de Fusta, Casa Amadeo, Cor del Delta, Gatsby, l'Antic, Lo Pati d'Agustí, Nit i Dia, Spirit i Temps de Terra. Cadascun presenta diferents menús amb un element comú, l'arròs, i amb uns preus que oscil·len des dels 22 fins al 37 euros i on cada cuiner han preparat des d'uns plats tradicionals fins a altres amb tocs innovadors, segons explica l'Ajuntament d'Amposta en un comunicat.
A la presentació també s'ha comptat amb la presència de dos restauradors que formen part de la jornada, Lluís Garcia, del Restaurant l'Estany-Casa de Fusta, i Núria, del restaurant L'Antic. Garcia, un dels restauradors amb més experiència al Delta comentava que "el Delta i la seua gastronomia estan de moda, i estes jornades han d'ajudar en el començament de la campanya turística, es tracta de rellançar un producte que s'utilitza tot l'any, per això s'ha de pensar nous plats i noves receptes per captar nous clients".
Estes jornades de l'arròs van començar amb la tradicional plantada, i posteriorment tornaran al mes d'octubre coincidint amb la sega. Els restauradors oferiran menús segons els productes de temporada. Així, ara al juny es podrà trobar plats cuinats amb marisc i crustacis, mentre que a l'octubre es degustaran arròs amb ànec i bolets, tots maridats amb vins de la D.O. Terra Alta i amb la col·laboració de la Càmara Arrossera del Montsià.
Per a estes jornades s'han editat 500 cartells, 2.000 fulletons amb la informació dels restaurants i els menús que oferixen i 3.000 flyers que ja s'han repartit per diferents comerços i establiments de les Terres de l'Ebre i oficines de Turisme del territori.
Els restaurants d'Amposta i Poble Nou del Delta enceten les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs
Els menús estaran disponibles fins al 30 de juny
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat El Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa tindrà millor visibilitat amb la reforma de la sala
-
Societat L’atenció en salut mental a infants i joves es dispara a l’Ebre gràcies als nous serveis a domicili Redacció
-
Cultura La pel·lícula Sirat, amb la canareva Andrea Queralt a la producció, opta a la Palma d’Or Sílvia Berbís
Publicat el 08 de juny de 2017 a les 16:32
Actualitzat el 08 de juny de 2017 a les 18:06
Et pot interessar
-
Societat Les càmeres lectores de matrícules reforcen la seguretat a l’Ampolla
-
Societat Tortosa es prepara per a la segona edició d’Ebre Freak, l’esdeveniment del còmic, el manga i la fantasia
-
Societat L'Hospital Comarcal d'Amposta, pioner en cirurgia ginecològica avançada sense cicatrius
-
Societat L’oli Cabra Feixet del Perelló, premiat com el millor oli extra verge del món