Els Vinaris terraltins també aproven amb nota a casa seua

Una cinquantena de professionals aplaudixen els set vins guardonats a la primera edició del certamen

Publicat el 18 de febrer de 2014 a les 19:26
El tast ha registrat ple absolut al restaurant terraltí Nou Moderno Foto: Eva Vicens

Sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i elaboradors han coincidit en la gran qualitat dels vins de la DO Terra Alta guardonats als Premis Vinari 2013 en el marc d'un tast maridatge que ha organitzat el Consell Regulador d'esta zona vitivinícola. 

L'acte, que ha tingut lloc al restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs, ha comptat amb la participació del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort, l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, el director dels Premis Vinari, Joan Nebot, així com el president de l'Associació Catalana d'Enòlegs, Josep Anton Llaquet, entre d'altres personalitats del sector. 

Jordi Bort, obrint la jornada, ha reconegut la bona feina que s'està duent a terme a la Terra Alta tot reconeixent la bona feina dels viticultors que s'esmeren al camp i al celler, per acabar oferint grans productes a taula "que ens permeten tastar i descobrir el nostre territori". 

Joan Nebot, conductor del tast, s'ha sumat al reconeixement dels vins d'esta zona productora, destacant els bons resultats que han aconseguit en el conjunt del certamen: "Aquesta és la única DO que ha tingut dos Vinaris d'Or en categoria". I ha continuat: "Tot i que la Terra Alta és especialment coneguda per la seva garnatxa blanca, també ha sorprès pels bons resultats en negres i dolços". 

Nebot es referia a Nuestra Senyora del Portal negre 2011, que va emportar-se el màxim reconeixement en la categoria de negres criança; a Bernaví 3D3 negre 2011, Vinari de Bronze en negres joves; a Via Edetana negre 2011, Vinari de Plata en negres criança; i a l'Equinox Mistela blanca 2012 i el Llàgrimes de Tardor mistela negra 2012 d'Agrícola Sant Josep de Bot, Vinari de Bronze i Plata respectivament en la categoria de dolços, rancis o de postres. 

Estos cinc vins han estat part dels protagonistes de la jornada, juntament amb l'Edetària blanc 2011, Vinari d'Or en blancs de pas per fusta; i LaFou Els Amelers 2012, Vinari de Plata en esta mateixa categoria. 

Representants de cada celler han aportat altres detalls sobre l'elaboració dels vins, a la vegada que ha donat resposta a preguntes dels participants, interessats en conèixer què ha fet d'estes referències un vi guanyador. 

A més, per acompanyar el tast, el sommelier del Nou Moderno, Josep Maria Vallespí, ha presentat un maridatge per a cadascun dels vins a base de tapes elaborades especialment per l'ocasió, on hi ha predominat el producte típic i tradicional de la zona. 

Ha tancat l'acte el President de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega, tot agraint la presència de tots els assistents i demanant-los "que donen a conèixer la singularitat d'estos vins més enllà de la comarca".