La primera edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya ja té guanyadors. Este divendres es donaran a conèixer en la Nit de l’Oli Verge Extra, un acte solemne que se celebrarà a la Fatarella, coincidint amb la 25a edició de la tradicional Festa de l’Oli del municipi.
La primera Nit de l’Oli Verge Extra estarà presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i comptarà amb l’assistència d’una àmplia representació del sector de l’oli a Catalunya, a més de representants de les institucions comarcals i territorials d’arreu de Catalunya. Durant la gala, conduïda pels comunicadors Llucià Ferrer i Laura Fa, se servirà una proposta gastronòmica, amb gran protagonisme de l’oli d’oliva verge extra, a càrrec de Vicent Guimerà, xef amb Estrella Michelin pel seu restaurant Antic Molí, ubicat a Ulldecona (Terres de l’Ebre).
132 olis i 7 categories
La primera edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya ha rebut un total de 132 mostres d’olis d’arreu del territori, el que confirma la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren a casa nostra.
D’estos 132 olis, una bona part sortirà demà amb guardó en alguna de les set categories que conformen els premis: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Embalatge. Entre tots els guanyadors s’escolliran els deu millors OOVE de l’any.
El jurat dels premis ha estat configurat per un grup multidisciplinari de professionals que formen part del Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, de Barcelona Centre del Disseny, de l’Associació Clúster del Packaging, de la fundació Alícia i del sector de la restauració.
Esta primera edició dels premis s’emmarca dins de la celebració el 2025 de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, i té com a objectiu principal fomentar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya en el mercat alimentari i a la restauració.