Reconeixement en l’estrena. La primera edició de GastroCaça Roquetes ha estat guardonada per la Diputació de Tarragona amb el Premi Iniciativa Medi Ambient 2024, dotat amb 10.000 euros. La Junta de Govern de l’ens provincial ha aprovat concedir la distinció a l’Ajuntament de Roquetes, pel foment de la consciència ambiental i l’ús responsable de recursos humans a través de l’esdeveniment.
L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha rebut la notícia per part de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i del seu vicepresident Enric Adell.
Reconeixement a la innovació i sostenibilitat
El guardó, que enguany arriba a les dos dècades de trajectòria, reconeix projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible a la demarcació. En el cas de GastroCaça Roquetes, el premi s’emmarca en la categoria de projectes en el medi ambient i rural, i valora la promoció del consum sostenible i responsable de la carn de caça.
L’esdeveniment gastronòmic, celebrat per primer cop el passat mes d’octubre al Casal de La Ravaleta, va reunir un cartell de luxe, amb xefs de renom com Fran López, del Restaurant Villa Retiro, de Xerta; Rafael Múria, del Restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant; Eli Farrero, del Restaurant El Ventador, de Barruera; i Albert Boronat, del Colmado, de Llívia.
"GastroCaça Roquetes dona suport als productors locals, restauradors i caçadors de la ciutat. La proposta té un impacte directe en el foment de l’economia verda i circular, ja que se centra en la reducció de la petjada de carboni mitjançant la promoció d’un consum de proximitat i de recursos naturals que, de manera controlada, contribueixen a l’equilibri ecològic de la fauna del territori.", segons destaca l'Ajuntament.