El Mercat Municipal albergarà l’escenari i els fogons on mestres de les elaboracions més llamineres oferiran les seves sessions magistrals. Demostracions culinàries on els i les xefs pastisseres reivindicaran el paper de la cuina dolça en la gastronomia.
En esta sisena edició de GastroEbre la cuina tradicional i la cuina creativa es donaran la mà, i es conjugaran en tres jornades que endolciran tot el municipi de Flix. Es podrà gaudir dels trucs i secrets de cuina de grans xefs de restaurants, de mestres pastissers i xocolaters, i d’experts en gelats d’autor.
Així, per exemple, tornarà a l’escenari de GastroEbre la sensibilitat, percepció i sofisticació creativa d’Oriol Balaguer, Millor Xef Pastisser 2018 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts. També repeteix esta edició el director de pastisseria de l’escola Hofmann, Miguel Guarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània.
La pastisseria “5 estrelles” vindrà de la mà de Josep Armenteros, del restaurant Gaig de Barcelona.
Mentre que Paula Domènech, formadora al CETT Universitat, impartirà una sessió de pastisseria sense límits. La pastisseria natural la portarà Lucila Canero, de La Luciérnaga de Castelldefels, i la pastisseria de territori tindrà com a representant a Pau Carranza, de la Pastisseria Larossa de Flix.
Les sessions més xocolateres seran les de Lluc Crusellas, Millor Mestre Xocolater del Món 2022, i la d’Àlex Lera, Premi Fava de Cacao 2020-2022. I el showcooking més gèlid, sens dubte, l’impartirà Albert Roca, Campió d’Espanya de Gelateria Artesana 2022.
Com és habitual, les sessions es podran també veure en directe des del canal de Youtube de GastroEvents, via streaming.
Sis edicions a les Terres de l’Ebre
GastroEbre va néixer l’any 2018 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre. Este 2023, es complixen tres anys consecutius que l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca moltes vegades encara poc reconeguda”.
De fet, esta temàtica converteix a GastroEbre un esdeveniment gastronòmic únic, un referent únic en l’àmbit professional, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat.
GastroEbre, però, també és un esdeveniment concebut com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l’Ebre, i vol de servir “per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors (gran i petits), elaboradors i xefs, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d’aquestes contrades”.