Els premis s'han lliurat al Palau Bofarull de la Diputació, en un acte amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i, el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’ajuntament reusenc, Daniel Rubio. L'acte ha comptat amb una ponència a càrrec d’Agustí Romero, responsable del subprograma d’Olivicultura, elaiotècnia i fruita seca de l’Institut de recerca i tecnologia alimentària (IRTA), que ha exposat de la iniciativa ‘Cooking Lab’, que en el marc del projecte Nutrisalt, presenta una planta pilot per a l’experimentació d’aliments amb oli d’oliva i altres aliments produïts al Camp de Tarragona.
Els premis

Des de l’any 2006, el CDO reconeix els millors olis d'oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta. Els guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oli d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i posar en valor els seus olis. Els premis consisteixen en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, el molins d’oli poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra. Com en anteriors edicions, els premiats i la resta de guardonats han rebut com a obsequi un setrill de vidre bufat del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.
Ens de dinamització del sector oleícola
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.