Infosa inverteix 120.000 euros en restaurar zones de cria de les aus de les salines de la Trinitat

L'actuació compta amb el suport, vigilància i assessorament del Parc Natural i del Departament d'Acció Climàtica

Grup de gavines corses al voltant de les Salines de la Trinitat
Grup de gavines corses al voltant de les Salines de la Trinitat | Infosa
Aguaita.cat
03 de març de 2022, 09:45
Actualitzat: 9:52h
Infosa invertirà 120.000 euros en restaurar les zones de cria i nidificació de les aus que hi ha a l'entorn de les salines de la Trinitat, dins el Parc Natural del Delta de l'Ebre, segons ha informat la companyia. L'aportació l'assumeix íntegrament l'empresa i compta amb el suport, vigilància, coordinació i assessorament del parc i del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat. A les salines hi ha el refugi més gran de poblacions de fartet, un peix endèmic i en perill d'extinció. De les 3.000 hectàrees de reserva, la majoria d'ocells de maresme que tenen una protecció més alta han ubicat les colònies de cria a l'entorn de les 1.000 hectàrees que ocupen les salines de la Trinitat.

Els darrers temporals han malmès les zones de cria d'ocells, com ara les de flamencs. Infosa està executant una restauració dels indrets de reproducció de l'única colònia de flamencs de Catalunya. En els darrers anys hi crien entre 3.500 i 4.000 parelles, que després es desplacen a altres zones del Delta per alimentar-se.

Per altra banda també s'estan restaurant colònies de cria d'ocells com la gavina corsa i cap-blanc, xatrac comú, bec-llarg i petit, camallargues, becs d'alena, currocs, ànecs blancs, corriols cama-negres o garses de mar, entre altres. En el cas de la gavina corsa, a principis dels anys 80 estava en perill d'extinció però des que es va establir a les salines de la Trinitat s'ha anat recuperant fins arribar a les 15.000 parelles.

Manel Salvadó, gerent d'Infosa, ha explicat que "no molts parcs naturals a reu del món, ni salines, poden dir que han salvat l'extinció a una espècie. Estem molt orgullosos de poder invertir estos diners per mantenir estes zones de cria i esperem continuar fent-ho durant molts més anys". Salvadó ha afegit que "hi ha poques activitats econòmiques que generen uns valors ambientals tan positius de cara als ocells com les salines de la Trinitat".