La residència Feixa Llarga ha estat el primer lloc de Catalunya on s'ha administrat la vacuna. A partir d'esta tarda les vacunes s'aniran aplicant a altres residències de tot el país.
En concret, hi haurà també vacunació a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur; a la Balàfia I de Lleida; a la Mercè de Tarragona; a la Natzaret de Móra d'Ebre; a la residència assistida Font de Capellans de Manresa; a la residència Mil·lenari de Ciutat Vella, a Barcelona; a la residència Sabadell Gent Gran, i a la Creu de Palau de Girona.
Catalunya ha rebut este cap de setmana una partida avançada de 1.595 dosis. Serà a partir de dilluns 28 de desembre quan Salut rebrà 60.000 dosis més de la vacuna contra la Covid-19, que es començaran a administrar dimarts.
La primera etapa de vacunació es desenvoluparà entre gener i març i es preveuen posar més de 700.000 dosis, per cobrir les residències de Catalunya i els professionals sanitaris. Segons les previsions, a partir del març s'entrarà en la segona etapa del pla de vacunació, que començarà per protegir les persones més grans de 80 anys.
El Ministeri de Salut ha explicat que a l'Estat es prioritzarà la vacunació a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de persones grans i amb discapacitat, a personal sanitari de primera línia, a altres membres del personal sanitari i sociosanitari i als grans dependents no institucionalitzats.
A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les properes dotze setmanes, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les quals es preveu immunitzar 2,3 milions de persones. La Unió Europea ha començat la vacunació en una estratègia coordinada a tots els països.
Al conjunt de l'Estat, la primera persona que ha rebut la vacuna ha estat Araceli Rosario Hidalgo, interna de la residencia de gent gran Los Olmos de Guadalajara des de l’any 2013 i nascuda el 1924, amb 96 anys, a les 9 del matí. La segona ha estat Mónica Tapias, nascuda el 1972, tècnica de cures auxiliar d’infermeria, que treballa al centre des de fa 10 anys.