És la mateixa directiva la que obliga a elaborar un informe amb estes característiques a tots els països membres, compilant dades de forma continuada mitjançant les xarxes de control d'aigües superficials i subterrànies. L'Impress 2010 ja va avaluar les pressions i els impactes que patix el riu per determinar el risc d'incompliment, que ara s'han actualitzat analitzant un total de 806 masses d'aigua. I bé, tot i que respecte a fa dos anys ha disminuït el nombre de masses amb risc alt i mitjà d'incompliment, resten encara amb estes dos qualificacions un total de 413 trams, més de la meitat del total, en bona part els que conformen la llera principal. Entre aquests, tot el tram de l'Ebre català des de Mequinensa fins al Delta. Curiosament, des de dalt fins a la confluència amb el riu Matarranya, el risc està marcat com a "alt", mentre que a partir d'aquí fins a la desembocadura, es considera "mitjà" el risc d'incomplir la directiva. Això es conclou observant les pressions i els impactes que patix l'Ebre. Pel que fa a pressions, s'analitzen les fonts puntuals i difuses de contaminació, l'alteració del règim de cabals i les morfològiques, i se n'assigna un valor. L'informe diagnostica que un 18 % de les masses tenen pressions altes i un 20 %, mitjanes. Per contra, un 50 % tenen pressió nulla o baixa, mentre que del que resta no hi ha dades.
Els impactes són el resultat de les pressions i valoren l'estat ecològic del riu, l'estat químic i el de les zones protegides. En este cas, segons l'estudi, un 3 % de les masses presenten impactes alts; un 19 %, mitjans; un 41%, nul o baix, i un 37% no té dades assignades.
En conclusió, el risc alt o mitjà d'incompliment és per al 51 % dels trams analitzats (8 % i 43 %, respectivament). Tot i que la tendència és positiva respecte a l'anterior informe Impress, resten en risc alt 69 masses d'aigua, sobre les quals caldria aplicar urgentment mesures correctores per assolir el bon estat ecològic d'aquí a només dos anys.