La regidora de Turisme de l'Ajuntament, Rosa Anglès, ha valorat com a "molt positives" les xifres d'afluència a la Diada, així com l'increment de la demanda als restaurants en encetar-se també les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que continuen fins a l'11 de desembre. Igualment han tingut una bona rebuda les escapades proposades des de l'Estació Nàutica per incentivar les visites a La Ràpita aprofitant la Diada i les Jornades del Llagostí.
"Avancem en l'objectiu de desestacionalitzar la demanda i ens promocionem com a destinació turística, perquè segons els restauradors consultats, han tingut una afluència superior a l'habitual per l'època en els seus establiments durant el cap de setmana, de manera que la valoració és del tot positiva”, ha afirmat Anglès.
Les propostes
Llagostins a l'estil mariner, al crocant, en carpaccio o en tartar són algunes de les propostes elaborades en la Diada per degustar el marisc –a un preu de 5 euros per degustació i beguda-, mostrant les moltes possibilitats culinàries d'un dels productes estrella de la llotja rapitenca.

Un dels plats proposats per a la XIV Diada del Llagostí. Foto: Cedida
La regidora de Turisme ha destacat també la bona rebuda de les Escapades del Llagostí. Es tracta de tres paquets turístics –la Ruta de la Mar de l'Ebre, la Ruta de les Llacunes i la Ruta de les Muscleres- que s'oferixen a preus avantatjosos i combinen allotjament, gastronomia i diferents propostes de turisme actiu, amb esports nàutics i d'aventura. "Hi ha un bon nombre de sol·licituds per fer les rutes i també hem donat nombrosa informació a gent que s'ha interessat per fer alguna de les escapades", ha assegurat la regidora.