
Agrícola del Camp i Secció de Crèdit Santa Bàrbara SCCL, Cooperativa Agrícola de Vila-seca, i Unió Fruits-Celler Baix Camp han obtingut els premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli al millor oli d’oliva verge extra de la campanya 2013-2014, en les categories de «Fruitat verd amarg», «Fruitat verd dolç» i «Fruitat madur», respectivament. El lliurament dels guardons s’ha dut a terme aquest divendres, 21 de febrer, al vespre, al Palau Bofarull de Reus. En el decurs de l’acte, encapçalat per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, s’han lliurat tres accèssits, al Celler Masroig, en categoria de «Fruitat verd amarg»; a l’Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d'Ebre SCCL, en l’apartat de «Fruitat verd dolç», i a la Cooperativa Agrícola de Riudecanyes, en «Fruitat madur». Enguany han optat als guardons un total de quinze almàsseres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
El Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) reconeix des de fa vuit anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elabora al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i el Centre de Recursos per a la Protecció de la Salut i el Medi. Els premis anuals consisteixen en la compra, per part del CDO, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra. En l’acte d’aquest divendres, els guanyadors també han rebut com a premi un diploma acreditatiu i un setrill gaudinià elaborat artesanalment al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.
Ens de dinamització del sector oleícola
En el parlament de cloenda del lliurament de premis, la diputada delegada de l’àrea de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, ha destacat la qualitat de tots i cadascun dels olis valorats pel jurat dels premis. Crivillé també ha posat l’èmfasi en la tasca del Centre de Desenvolupament de l’Oli i en el seu paper en la dinamització del sector oleícola del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. «D’aquesta manera, es promou el desenvolupament local i regional mitjançant la revalorització de tots aquells recursos relacionats amb la cultura de l’oli, com a element essencial de la nostra preuada dieta mediterrània». A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli.