La festa major del vi arriba a la Terra Alta: IV Festa del Vi de Batea

Del 21 al 23 d'agost, mostra de vins amb DO Terra Alta al nucli antic, gastronomia i música. Tot dintre de l’ambient més popular i festiu, la festa major 2015 de Batea.

Publicat el 14 d’agost de 2015 a les 09:32
Actualitzat el 16 d’agost de 2015 a les 10:05
El conreu de la vinya a Batea està documentat des de l’edat mitjana, al s. XIII amb els
pagaments de delmes als templers i hospitalers. Les porxades que fortificaven la vilaclosa
i acollien els mercats en temps passats seran l’escenari de l’acte central d’una
nova edició de la Festa del Vi.

El divendres es donarà el tret de sortida amb una ruta pels diferents establiments de
restauració del municipi, on es podran degustar els vins autòctons i punxades ideades
per a l’ocasió.

Dissabte a les 18.00 h s’inaugurarà la mostra de vins, l’acte principal del certamen
ubicat als porxos de la plaça major, on cellers de la població i localitats veïnes
presentaran el producte estrella de la comarca, fins a les 21.30 h.

Els vins es podran tastar adquirint un lot de 5 tiquets al preu de 5 €, i es podran
acompanyar amb un paquet de 3 tapes, també al preu de 5€.

El maridatge es rematarà amb actuacions musicals d’artistes de proximitat: Temps al
Temps i Joan Rovira, el dissabte, i Montse Castellà i Eric Vinaixa, el diumenge.
Els actes es completen amb un tast de vins durant la posta de sol, sobre un paisatge de
vinyes, al mirador del Picatxo, organitzat per ViOrigen. Així com la proclamació a
mitjanit de la reina del vi, seguida del concert gratuït d’Hotel Cochambre a la plaça
major fins ben entrada la matinada.

Diumenge al matí, l’espectacle de carrer Les Enfants, per a totes les edats. I, a la
tarda, reobertura de la mostra de vins amb el mateix funcionament que dissabte,
inclòs el clàssic concurs de raïms de garnatxa, obert a convilatans i cellers per tal de
descobrir qui compta amb el raïm més madur i el de més pes.