La Fundació Espigoladors van visitar les Terres de l'Ebre el passat dissabte. Mitjançant el voluntariat i una xarxa de contactes amb la pagesia, des de l'entitat sense ànim de lucre recullen les fruites i verdures que el mercat no accepta, donant-les després a entitats socials perquè arriben a persones que no tenen accés a estos aliments. La resta, la transformen en conserves, un procés en el qual donen treball a altres persones amb risc d'exclusió social.
Dissabte van aconseguir espigolar en dos camps de Santa Bàrbara i Jesús prop de 5.000 kg de taronja.
"Per què aquests cítrics no tenien sortida al mercat? Abans que res, ens cal explicar-vos una cosa: a diferència d'altres cultius, els cítrics es venen en branca. Això vol dir que el comprador és l'encarregat de collir la fruita, encaixar-la i distribuïr-la, a banda de comercialitzar-la. Amb les dinàmiques del model alimentari actual, en què les grans superfícies tenen el control del mercat i les petites cooperatives locals han anat perdent força, finques familiars o de mida petita, com la que vam espigolar a terres de l'Ebre, han deixat de ser competitives davant de les grans explotacions agràries ", expliqyen des de la Fundació Espigoladors.
La fundació espigoladors recull 5.000 quilos de taronja entre Santa Bàrbara i Jesús
Mitjançant el voluntariat i una xarxa de contactes amb la pagesia, des de l'entitat sense ànim de lucre recullen les fruites i verdures que el mercat no accepta

- Espigoladors als camps ebrencs -
- Fundació Espigoladors
Ara a portada
Publicat el 24 de gener de 2022 a les 19:52
Actualitzat el 24 de gener de 2022 a les 20:00
Et pot interessar
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa
-
Societat Jesús Serrano guanya el novè Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta
-
Societat Álex Ubago i Bebe, els reclams del Primavera DO Terra Alta, a Batea