La Generalitat última el pla per millorar el transport públic a l'Ebre el 2014

El secretari d'Infraestructures i mobilitat ha anunciat millores en les línies de tren que connecten Ulldecona i Tortosa amb Barcelona i la que ho fa a través de Riba-roja | Els usuaris de bus podran fer servir T-10 i T-20

Publicat el 05 de novembre de 2013 a les 12:57


El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha avançat avui a Tortosa les línies mestres del Pla de millora del transport públic a les Terres de l’Ebre, que s’està redactant i que es començaran a aplicar "a partir de l’any vinent", segons ha assegurat.

El pla proposa diferents actuacions tant en els serveis de bus interurbà com en els serveis ferroviaris. En este sentit, Font ha anunciat la millora dels trens de les línies R15 (que connecta Barcelona amb Riba-roja d'Ebre, passant per Tarragona y Reus) i R16 (que connecta Barcelona amb Tortosa i Ulldecona, passant per Tarragona) el primer trimestre de 2014.

Un aspecte clau del pla, segons Font, serà també la millora del servei a partir de la implantació de la variant del Corredor Mediterrani amb ample UIC, a partir del 2015 i que permetrà reduir significativament els desplaçaments entre Tortosa i Barcelona (en 40-50 minuts) i Tortosa i Tarragona (en 5-10 minuts).

En l’àmbit del transport públic per carretera, ja per al 2014 es crearà una targeta T-10 per als desplaçaments interns a les Terres de l’Ebre. Es tracta de la targeta T10-120, que ja està implantada en altres llocs del territori i que permet fer 10 desplaçaments en 120 dies a meitat de preu del bitllet senzill. També es posarà en marxa la xarxa de bus ràpid entre Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Tortosa.

Per a la millora de la informació al ciutadà, també s’editarà este any que ve una guia i plànol amb totes les opcions de transport públic a les Terres de l’Ebre. I al segon semestre de 2014 també està prevista la construcció de la nova estació d’autobusos d’Amposta.

La metodologia dels treballs duts a terme des del febrer ha suposat la realització d’una diagnosi de la situació actual a partir de les dades de mobilitat de les Terres de l’Ebre i l’estructura de l’oferta actual de serveis. També s’ha fet un treball de camp, amb diverses enquestes als ajuntaments, als usuaris i als agents socials i econòmics de les Terres de l’Ebre per conèixer les demandes reals existents i a partir d’estes concretar les propostes de millora dels serveis, tant per carretera com ferroviaris. L’estudi, elaborat amb mitjans tècnics propis de la Direcció General de Transports i Mobilitat, estarà acabat abans de final d’any.