La III Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja de l’Ametlla de Mar presenta el I Festival ‘Mangatuna’

La població es convertirà de nou, entre els dies 2 i 4 de maig, en un centre d’exaltació culinària, cultural i festiva de la tonyina roja

Publicat el 28 d’abril de 2014 a les 19:02


Entre els propers dies 2 i 4 de maig, l’Ametlla de Mar es convertirà de nou, per tercer any, en un centre d’exaltació culinària, cultural i festiva de la tonyina roja. Serà en el marc de la III Setmana Gastronòmica de la Tonyina Roja, que promou activitats gastronòmiques i culinàries a l’anomenada Aula Balfegó i un extens programa té a l’espècie que pesca i cria el Grup Balfegó com a gran protagonista. Paral·lelament, catorze restaurants del municipi oferiran els “menús inedit” amb tonyina roja, del 2 al 11 de maig. La principal novetat, però, és el I Festival Mangatuna, amb un programa especial dedicat a la cultura del ‘manga’.

Serà “un gran esdeveniment sorprenent i molt festiu, on viurem el més acolorit de la contemporaneïtat japonesa”, afirmen els organitzadors en una nota de premsa.
A més de les taules rodones i conferències sobre el ‘manga’, destaquen el cicle de pel·lícules d’’anime’, amb la projecció de llargmetratges i episodis de sèries de dibuixos animats japonesos, els concerts ‘Cosplay’, el ‘Karaoke’ lliure a l’escenari del Poliesportiu Municipal Galetet, i l’Exposició i demostració de consoles i videojocs especialitzats en còmic i manga`’ a càrrec d’Expert Serafí, de l’Ametlla de Mar.

En esta tercera edició de la Setmana Gastronòmica, l’Aula Balfegó acollirà les ponències culinàries impartides per diversos xefs de l’Ametlla de Mar, i les conferències i accions dedicades a l’univers cultural japonès, i de nou, a l’’Espai Market, el públic podrà gaudir d’activitats lúdiques japoneses, tallers, demostracions i jocs, a més de passejar entre les parades de venda d’articles esportius.

El diumenge dia 4 de maig tindrà lloc una nova edició del ‘Tuna Race Balfegó’, la ja popular travessia en aigües obertes en les quals els participants recorren distàncies de 2.500, 5.000 i 10.000 metres. Esta última, la més espectacular, comença en mar obert, concretament a les piscines d’aqüicultura de la tonyina roja de Grup Balfegó. Els participants seran traslladats amb vaixell des del port de l’Ametlla de Mar fins a les instal·lacions aquàtiques.

I com en d’altres edicions, del dia 1 al 4 de maig, el creuer catamarà del Tuna Tour, salparà del moll de l’Ametlla de Mar per visitar els vivers de les tonyines Balfegó.