La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels de la Asociación Española de Apicultores

El premi ha estat atorgat en les VI Jornades Apícoles, celebrades el cap de setmana a Guadalajara

Publicat el 07 de febrer de 2018 a les 19:16
Actualitzat el 07 de febrer de 2018 a les 21:29
La mel de bruc de la gamma ecològica de Muria BIO ha estat la guanyadora del primer premi de l'apartat de 'Mels fosques' del III Concurs Nacional de Mels, organitzat per la Asociación Española de Apicultores, en el marc de les VI Jornades Apícoles, celebrades este cap de setmana a Azuqueca de Henares (Guadalajara).

Rafel Muria, president de Mel Muria i encarregat de recollir el guardó, ha destacat que "este premi té per a nosaltres un significat especial tant per la representativitat de qui l'atorga la Asociación Española de Apicultores, com pel reconeixement que comporta a la qualitat de les nostres mels". Segons Muria, "participar en este concurs requerix complir uns requisits exigents. Per això, aconseguir el primer premi en la categoria de 'Mels fosques' ens omple de satisfacció i recolza la bona feina que realitzem a Mel Muria".

Cal remarcar que al Concurs Nacional de Mels només poden presentar-s'hi apicultors de forma individual o associada que complisquen la normativa de qualitat vigent sobre la mel. A més, una de les exigències per participar en el Concurs és que la mel siga de la collita de la darrera campanya i amb origen al territori espanyol. La mel de bruc ecològica de Muria BIO, guanyadora del primer premi de 'Mels fosques', va competir en el concurs amb més de seixanta marques de mel de tot l'estat espanyol i es van atorgar premis a les següents categories: mels clares, mels àmbar i mels fosques.

La mel de bruc és una de les 11 varietats de la col·lecció de mel ecològica Muria BIO. També formen part de la col·lecció el pol·len natural i les varietats de castanyer, bosc, mil flors, eucaliptus, muntanya, farigola, cantueso, taronger, acàcia i romaní.

La gamma de meles Muria BIO es complementa amb una col·lecció de Xarops i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors, escollida Millor Producte BIO a l'edició de BioCultura Barcelona 2016 entre més de 18.000 referències de productes ecològics.