És el que té tenir experiència, que davant algunes situacions, es fan paral·lelismes amb altres del passat i sabem on van desembocar, intuïm cap on naveguem ara. I davant l'experiència del minitransvasament a Tarragona, a la base del qual hi havia consumidors que reclamaven una millora de la qualitat de l'aigua salada que bevien, sembla ara un 'déjà vu' que, com va fer la setmana passada el consell d'alcaldes de la conca, es faça públic un crit per reclamar l'execució del projecte d'abastament d'aigua de les comarques de la Conca de Barberà, l'Urgell i la Segarra des del Segarra-Garrigues amb l'argument de resoldre els problemes d'abastament d'aigua potable que patixen. "Que les administracions plantegen que l'obra tire endavant constata el fracàs del Segarra-Garrigues com a canal de regadiu i posa damunt la taula la realitat, que és el transvasament del Segre cap a les conques internes", ha assegurat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. El consell d'alcaldes fa front comú en la seua intenció de traslladar-ho al conseller de Territori i Sostenibilitat.
No és tot. El degoteig d'accions encaminades a allò que la Plataforma fa temps que anuncia, un altre transvasament, aquest cop cap al sud, ha tingut un altre capítol també fa només uns dies. El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, i el de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, es van emplaçar dimecres passat en un acte a Tarragona per defensar el Corredor Mediterrani, a treballar conjuntament sobre la reforma del model de finançament autonòmic i el dèficit hídric. Davant la petició de col·laboració en el front de treball comú feta per Boluda, Piqué va indicar, referint-se a la qüestió del dèficit hídric, que "la racionalitat en l'ús de recursos tan bàsics com l'aigua ha d'estar per sobre dels sentiments".
I com que a l'acte hi van assistir també representants polítics, la memòria traïdorenca ha portat al cap dels antitransvasaments pactes catalanovalencians d'altres èpoques en què també es parlava de finançament autonòmic i d'aigua. Per tot, la PDE ha fet una crida a una reacció institucional que ha d'anar paral·lela a la social. "Demanem la intervenció institucional per saber del cert què s'ha acordat a Tarragona; nosaltres no som els defensors del territori però no veiem una actitud responsable, intentem intervenir en aquest procés, però som un actor més", ha plantejat Tomàs.
La PDE reclama que sactive un front institucional en defensa del territori

Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 19 de febrer de 2013 a les 19:24
Et pot interessar
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova
-
Societat El curtmetratge es converteix en protagonista: L’Ampolla celebra la tercera edició del Frame Film Festival
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa