
La guia ha seleccionat els millors vins de Catalunya per incloure'ls a l'edició del 2016.
La Guia de Vins de Catalunya ha otorgat el premi al millor vi de Catalunya a la Personal d’Edetària 2013, de la DO Terra Alta. Es tracta d’un vi elaborat 100% amb garnatxa peluda d’una sola finca de vinyes de més de 60 anys que el celler de la Terra Alta Edetària ha tret al mercat recentment. El premi ha estat compartit amb Finca Mas La Rosa 2013 de Vall Llach, de la DO Priorat, amb qui han empatat amb una puntuació de 9,79 punts com a millors vins de Catalunya, segons la prestigiosa guía.

La Personal 2013 està elaborat 100% amb garnatxa peluda.
96 cellers de totes les Denominacions d’Origen catalanes i 240 vins del total de 1.360 tastats han servit per confeccionar l’edició 2016 de La Guia de Vins de Catalunya. El llistat dels millors vins d’esta vuitena edició han estat els següents, ho explica Cupatges.
Millor Vi: Ex aequo, Finca La Personal 2013 (Edetària); Vall Llach Mas de la Rosa 2013 (Celler Vall Llach)
Millor Vi Negre: Ex aequo, Finca La Personal 2013 (Edetària); Vall Llach Mas de la Rosa 2013 (Celler Vall Llach)
Millor Vi Blanc: Ex aequo, Vi de Terra Viva Terra de Cuques 2012 (Terroir al Límit), Vd’O 7.13 Garnatxa Roja Sorra 2013 (Vinyes d’Olivardots); Masia Carreras Blanc 2013 (Celler Martí Fabra)
Millor Vi Escumós: Ex aequo, Turó d’en Mota 2003 (Recaredo); Enoteca Gramona Finca de l’Origen Brut Nature Gran Reserva 2001 (Gramona)
Millor Vi Dolç: Sol i Serena de Damigiana (Cellers d’en Guilla)
Millor Vi Rosat: Pla dels Àngels 2014 (Scala Dei)
En les categories de premis honorífics:
Trajectòria: Ex aequo, Valentí Roqueta (Abadal); Albert Milà (Mas Comtal)
Territori: Ex aequo, Mas Bertran Viticultors; Agustí Torelló Mata
Futur: Ex aequo, La Vinyeta; Caralluna del Montgrí
Disseny: Celler El Masroig