La Ràpita busca atraure "turisme responsable"

La cinquena edició del Fórum del Turisme girarà entorn el valor afegit de l'entorn natural i la gastronomía de proximitat | El 29 de març comença la segona edició de les jornades de l'escamarlà

Publicat el 14 de març de 2014 a les 11:53


La cinquena edició del Fòrum del Turisme de la Ràpita, que se celebrarà el proper 24 de març al pavelló firal, girarà enguany entorn la recerca d'un nou perfil de turista, amant de la natura i de la gastronomia de proximitat.

Amb el lema Etno-Gatro-Nomia, la jornada, a la qual hi assistiran entre 250 i 300 membres de tots els sectors implicats en el turisme al territori, "se centrarà sobretot en un nou comensal, un nou perfil de turista. Es tracta d'un concepte amb el qual ja es treballa a nivell europeu. Persones formades que donen valor al medi natural, a un turisme més sostenible i també disposen d'un poder adquisitiu més alt. Són gent que ja ha viatjat i que busca un valor afegit en la natura i una gastronomia de proximitat i saludable", ha explicat el regidor de Turisme, Lluís Granero. L'objectiu és afavorir l'arribada d'aquest tipus de turista a la Ràpita i al territori: "Hem de posar en valor el nostre entorn natural més immediat", ha afegit Granero.

La jornada combinarà tastos de productes de proximitat preparats pel Col·lectiu de Cuina La Ràpita Delta de l'Ebre amb conferències d'experts. Alessandro Rancati explicarà la seua Metodolgia aplicada a la transformació territorial; David Mora parlarà dels beneficis d'un mercat turístic més responsable i el conegut xef Isma Prados, acompanyat del gastrònom Pep Palau, faran una taula gastronòmica. La jornada acabarà amb un dinar inspirat en els principis del Fòrum.

Torna l'escamarlà, apadrinat pel vermut rapitenc
Les segones jornades de l'escamarlà, impulsades pel Col·lectiu de Cuina, se celebraran entre el 29 de març i el 12 d'abril, amb menús que ronden entre els 32 i els 38 euros.
La presentació es farà el proper 29 de març, en un nou format de diada gastronòmica, que se celebrarà a l'Església Nova, i on es podran degustar plats fets a partir d'aquest producte del mar adquirint tiquets de 5 euros, que inclouen ració i beguda.  Una de les novetats més importants d'aquesta diada serà la potenciació del vermut rapitenc com a producte local, amb fama arreu de les Terres de l'Ebre.