Algunes de les creacions que es podran degustar són la cresta de bacallà amb llagostins; ravioli de “chilli crab” amb salsa barbacoa acompanyat de xurro salat; medallons de filet d’ibèric amb salsa de ceps, ceba caramelitzada i cruixent de formatges; hummus del Delta amb all negre i oli de trufa; i bacallà amb pesto de salicòrnia, entre d’altres. Estes tapes salades es podran degustar conjuntament amb tapes dolces i còctels tant variats com la imaginació dels seus creadors els ha permès.
Segons la regidora de Turisme, Rosa Anglès, la idea és “que tothom qui ho vulga puga fer un peregrinatge gastronòmic per la Ràpita, que arrencarà a les 5 de tarda amb les tapes dolces, continuarà a partir de les 19 hores amb les tapes salades i s’arrodonirà per la nit amb un còctel”. A més, i com a complement, l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita oferirà tres paquets de gastro-natura, que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l'Ebre.

Una de les tapes que es podrà degustar els caps de setmana del 8 a l’11 i del 15 al 18 de juny. Foto: Cedida
Per la seva banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat “l’esforç i la il·lusió que hi ha dipositat darrera de cada degustació per fer possible el que s’ha convertit en l’esdeveniment gastronòmic que aglutina més empresaris, ja que a part dels quaranta establiments que participen en la ruta, cal afegir-hi els empresaris de l’Estació Nàutica que col·laboren en els paquets turístics confeccionats per a l’ocasió”. En este sentit, Caparrós ha volgut agrair “la feina constant que es fa des de la regidoria de Turisme i el sector privat per organitzar diferents esdeveniments al llarg de l’any que generen un impacte econòmic positiu al conjunt del municipi”.
Els visitants de la Ruta del Tast podran votar la “tapa més popular” a través del hastag “ruta del tast 2017” i participar, així, en un concurs de fotografia a Instagram.