El projecte, pioner a l'Estat, ha rebut recentment un reconeixement de la Cambra de Comerç de Tortosa i ha estat apadrinat per l'Ajuntament de la Ràpita.
"Hem evolucionat el sistema de fidelització per punts dels comerços, pensant en els usuaris. No hem inventat res, hem pres la tecnologia existent i l'hem fusionat", afirma Jordi Saragossa, un dels dos emprenedor, juntament amb el valencià David Espí , que han creat aquesta plataforma. "No cal targeta ni registre previ dels usuaris, els punts van directament al teu mòbil, i tant és el mòbil que sigui, no calen sistemes operatius avançats. Els olepoints es poden gastar el moment, en l'establiment que vulguis, pots transferir a qui vulguis, no van a parar a un catàleg i no caduquen ", explica, per la seua banda Espí. "I tot això es porta amb total seguretat, ja que en cada gestió, es genera un nombre clau", puntualitza Saragossa. L'únic cost que té és l'SMS que ha d'assumir l'establiment quan fa la venda o l'usuari quan fa la compra.
L'única alternativa a Olepoints és el sistema, el Google Wallet, que permet pagar amb el mòbil però només està implantat als Estats Units. La Ràpita és el primer municipi de l'estat, i de pràcticament tot Europa, on es pot comprar amb el mòbil, segons els seus creadors.
A més de la Ràpita, la iniciativa ja s'està estenent per altres localitats de la demarcació de Tarragona i del País Valencià. En total, un centenar de comerços ja disposen dels olepoints. "No sabem fins on pot arribar aquest nou sistema", explica Espí.
Actualment 8 persones treballen i col·laboren per fer créixer la plataforma olepoints, prop de la meitat procedents de les Terres de l'Ebre. S'espera que en els propers 2 anys es generen prop de 200 llocs de treball directes.