La Ràpita enceta diumenge el XIII Cicle de Teatre de Tardor amb una programació de set espectacles

El certamen conclourà amb una obra escrita per un autor local, i representada per actors i actrius de la companyia rapitenca Xip Xap

  • Components del grup de teatre rapitenc Xip Xap. -
Publicat el 05 d’octubre de 2016 a les 16:55
Actualitzat el 05 d’octubre de 2016 a les 17:58
La Ràpita encetarà diumenge, 9 d’octubre, la tretzena edició del Cicle de Teatre de Tardor, que enguany desplegarà al municipi una programació composta per set espectacles, que inclouen registres ben diversos, des de la comèdia, al monòleg i també una obra crítica de denúncia contra la violència de gènere.

Segons ha informat el consistori rapitenc en una nota de premsa, les funcions del cicle, organitzat per la regidoria de Cultura de La Ràpita, tindran lloc en el decurs de set diumenges determinats, dos a l'octubre, tres al novembre i dos al desembre, a partir de les 7 de la tarda, al Maset.

L'objectiu de la regidoria de Cultura amb el Cicle de Teatre de Tardor és "apropar a la ciutadania rapitenca el teatre en majúscules, tant el que es programa en les cartelleres de les grans ciutats com també el que es genera fins i tot al nostre municipi, perquè de fet serà una obra escrita per un autor local, i representada per actors i actrius de la companyia rapitenca Xip Xap, la que tancarà el cicle", segons ha destacat la regidora Èrika Ferraté.

Els espectacles
Així, diumenge, 9 d'octubre, s'enceta el cicle amb L’optimista global, d'Enric Biosca. És la nova versió d'un espectacle que porta quatre anys d'èxit a Barcelona, amb l'actor Eduard Biosca, conegut per les seues intervencions a Còmics (TV3) i al programa de ràdio Versió Rac1. El 23 d’octubre es representarà Happy love o love story?, un espectacle fresc i dinàmic, on una sola actriu (Gemma Amorós) fa conèixer amb profunditat una galeria de més de trenta personatges a través d'un visionat de diapositives.
 

Cartell de l'obra de teatre L’optimista global, d'Enric Biosca. Foto: Cedida

El 13 de novembre serà el torn de Sueños y pesadillas de don Miguel de Cervantes’ de la companyia Los Navegantes. Es tracta d'un monòleg en el qual l'actor Jesús Pescador reviu els passatges més importants de l'obra, que commemora enguany els 400 anys de la mort de Cervantes. El 20 de novembre arriba Lo nostre no funciona, de Mali Vanili. En esta obra en format de concert teatral, Miquel Malirach (Mali) i Jofre Borràs (Vanili), són dos freakies entranyables que van calant dins de l'espectador fins que es crea una relació simbiòtica de benestar i felicitat. 

El 27 de novembre, la companyia La Jarra Azul representarà 3, 2, 1... Zero, contra la violència de gènere. "En este cas, i en col·laboració amb la regidoria de Benestar Social, hem volgut programar una obra per commemorar el Dia contra la Violència de Gènere, que és el 25 de novembre, que tracta sobre com educar el no a la violència, com crear un esperit crític i de lluita, i com eradicar d'una vegada per totes la violència de gènere, un dels problemes més importants que té la nostra societat", ha remarcat la regidora de Cultura.

Al mes de desembre, l'11 es representarà El balneari, d’Els Pirates Teatre, un cabaret construït a partir d'esquetxos breus que repassen temes lligats a la identitat com la llengua, la nacionalitat, el gènere, els rols socials i familiars, etc. Finalment, per concloure el cicle, la companyia rapitenca Xip Xap representarà Dones de matrícula, un espectacle escrit per Pau Lleixà a tall d'homenatge a les components d'este grup teatral. En esta obra, una comèdia surrealista i divertida l'acció se situa a un pis de la Ràpita, en temps actual, on cinc dones que s'apropen als 40 anys decideixen fer un reset a les seues vides i matricular-se a la universitat de Tortosa.