La Ràpita participarà en la Setmana BIO per a l’alimentació ecològica a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel departament d’Agricultura que agrupa tot un seguit d’actuacions encaminades a promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològica. Aquesta setmana tindrà lloc a partir del divendres 20 i fins al 29 de maig. La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de la Ràpita conjuntament amb el Col·lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre presentaran la seua oferta gastronòmica ajustada a aquesta Setmana BIO. Paral·lelament es programaran propostes d’oci de navegació ecològica ofertes per l’Estació Nàutica la Ràpita-Delta de l’Ebre.
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat la importància de les jornades pel fet que signifiquen un marc de contacte entre els productors ecològics i els restauradors del municipi que permet enriquir la gastronomia local. En aquest sentit, ha destacat que els 5 restaurants que hi participen “aposten per reforçar la imatge del nostre poble, perquè tots tenim coll avall que som un referent gastronòmic per tradició, i perquè els restauradors ho fan bé, però cal destacar el fet que apostin per noves tendències d’una cuina capdavantera que ens situa també en primera línia”. També ha agraït la implicació de l’Estació Nàutica per complementar l’oferta gastronòmica amb activitats relacionades amb la salut i el benestar. En la mateixa línia, la regidora de Turisme de la Ràpita, Rosa Anglès, ha destacat la importància de donar resposta a un nou perfil de visitant, que busca benestar i salut, i la possibilitat d’obtenir-ho a través d’activitats i també de la cuina: “Com a destinació estem emmarcats en la Reserva de la Biosfera i volem obrir aquesta línia als visitants que busquen un valor afegit que veiem molt important, vinculat a una oferta saludable”.
Així, en total seran cinc els restaurants que oferiran menús amb productes ecològics com a ingredients. Es tracta de Can Batiste, Miami Can Pons, Albert Guzmán, Llansola 1921 i Ventall Freddy. Imma Bòria, del restaurant Llansola i en representació del Col·lectiu de Cuina, ha recordat la necessitat d’adquirir hàbits d’alimentació saludables: “En realitat no hem descobert res de nou, girem la vista a aliments que ja menjaven els nostres avis, que fugen dels pesticides i altres productes que ens empassem sense adonar-nos i van minvant la nostra salut”, ha assegurat.
Pel que fa a les activitats de l’Estació Nàutica hi haurà propostes de vela lleugera, pàdel, caiac, viatges amb l’embarcació Butterfly i un pack que inclou una nit amb un menú bio. Isabel Subirats –representant d’Estació- ha explicat que s’han programat paquets d’Escapades Sostenibles a partir de 43 euros amb els quals “contribuïm a promoure practiques de vida saludables, molt buscades per un tipus de visitant, i també dirigides a la gent local”. A més, el dia 25 hi haurà un sopar que agruparà productors i restauradors amb la intenció d’estretir relacions i crear sinèrgies entre els dos col·lectius.
Jesús Gómez, tècnic del DARP, ha explicat que un dels objectius del departament “és aconseguir incrementar la producció ecològica i que tota la feina arribi al consumidor final, i som conscients que la millor manera d’aconseguir-ho és a través de la restauració”.
La Ràpita programa una setmana per promocionar els aliments ecològics i la salut
La Setmana BIO inclourà una oferta de restauració amb productes ecològics i activitats relacionades amb la navegació.

- El restaurant Llansola ha acollit la presentació de la Setmana Bio, on participaran un total de cinc restaurants rapitencs -
- Cedida
Ara a portada
Publicat el 13 de maig de 2016 a les 18:04
Actualitzat el 13 de maig de 2016 a les 18:12
Et pot interessar
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre
-
Societat Dos sentències clau del TSJC apropen la retirada del monument franquista de Tortosa
-
Societat Jesús Serrano guanya el novè Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta
-
Societat Álex Ubago i Bebe, els reclams del Primavera DO Terra Alta, a Batea