La rapitenca Roser Reverté Carles guanya el segon premi Promeses de l’Alta Cuina

Alumna de l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa, ha convençut el jurat, que l'ha guardonat entre deu finalistes de tot l'Estat

  • Roser ha recollit el premi este dimarts al migdia. -
Publicat el 08 d’abril de 2025 a les 17:26

Ni els nervis ni l’emoció han impedit que la rapitenca Roser Reverté Carles haja convençut al jurat del premi Promeses de l’Alta Cuina que organitza el prestigiós Le Cordon Bleu Madrid, que li ha atorgat un excel·lent amb el segon premi del concurs en la XIII edició. La final ha tingut lloc este dimarts a Madrid i la rapitenca ha tingut com a contrincants nou finalistes més, estudiants de cuina de menys de 25 anys, que havien estat seleccionats d’escoles de tot l’estat.

En el seu cas, Roser estudia segon de direcció de cuina a l’Escola d’Hoteleria de l’Institut Dertosa i, tot i la dificultat per accedir a un dels dos premis més destacats, l’ha aconseguit. Un mèrit que s’explica amb la seua creativitat i també amb l’encert i excel·lent tècnica en la preparació d’una moixarra, el plat que se li havia demanat presentar.

Només la gallega María Bazar ha superat Roser a gust del jurat, però haver obtingut el segon lloc no només dona mostra del seu potencial com a cuinera, sinó que li permet obtenir una beca de 23.000 euros per especialitzar-se en una de les disciplines que ofereix l’escola Le Cordon Bleu Madrid. El certamen, que ha coincidit enguany amb el 130 aniversari de la institució organitzadora, és una plataforma per a les noves generacions de xefs, entre les quals ja s'hi inclou la rapitenca, magnífica representant d’un municipi amb una gran història culinària.