La Ribera d'Ebre potenciarà la clotxa com a actiu turístic

Unes 1.200 persones participen en l'onzena edició de la festa a Vinebre

Publicat el 24 de febrer de 2014 a les 12:15
Unes 1.200 persones van participar a l'onzena edició de la festa Foto: cedida

L'onzena edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que es va celebrar este diumenge a Vinebre, va comptar amb la participació de més de 1.200 persones, que van degustar més de 1.100 clotxes. 

El grup rasquerà Xeic! va ser l’encarregat de cloure la festa amb l’estrena i presentació en acústic del seu nou espectacle “Arrels”. A més, diverses entitats i comerços van instal·lar estands amb els productes tradicionals de Vinebre i la comarca.

El pregó d’aquesta edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre va anar a càrrec del professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, Pere Navarro Gómez, que va reivindicar “la nostra manera de parlar” amb exemples concrets de la llengua pròpia de la comarca.

Per la seua part, durant la presentació de la festa, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim va mostrat la seva satisfacció per “la participació desinteressada de la gent del poble que ha fet possible l’organització de la festa” i ha destacat “la clotxa com un dels actius de referència a la Ribera d’Ebre”.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre, Joan Casanova, ha recordat els orígens de la festa i la seva condició d’itinerant per “potenciar els actius gastronòmics dels diferents pobles de la comarca”.

Durant la seva intervenció, Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera va fer públic que la propera edició de la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre es farà al municipi de Tivissa i ha avançat que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha creat un grup de treball per tal d’aconseguir “més ressò i potenciar la clotxa com un dels actius turístics d’una comarca com la nostra que treballa intensament per revitalitzar els seus potencials agroalimentaris, industrials i turístics”.

La Festa de la Clotxa ha donat el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa. Des del 23 de febrer i fins l’1 de maig, els restaurants de la comarca incorporen a les seves cartes un menú de clotxa, amb la recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. En aquesta primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa hi participaran un total de 17 restaurants de 9 pobles de la comarca, que estaran identificats com a restaurants adherits amb la marca “La Clotxa: 100% tradicional de la Ribera d’Ebre.
 
El grup 'Xeic' va cloure la festa Foto: cedida