El programa Degusta Ribera d’Ebre, que va néixer en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha organitzat un viatge de dos dies amb setze professionals de catorze empreses del sector turístic i agroalimentari de la comarca—restaurants, allotjaments, agrobotigues, productors i elaboradors— al Pallars Jussà. L’objectiu de l’activitat ha estat conèixer l’experiència del programa Al teu gust, aliments del Pallars. Es tracta d’un projecte de dinamització i suport al sector agroalimentari local del Pallars, que té per objectiu la preservació de la cultura agroalimentària i gastronòmica de muntanya; el compromís amb el territori i les persones que hi viuen: i la cooperació entre empreses i administracions.
“Ha estat un viatge enriquidor, perquè les trobades s’han ajustat als interessos del nostre grup: empreses familiars, algunes de diverses generacions, altres de noves, que saben vendre territori i que treballen de manera coordinada amb diversos subsectors i administracions. Els intercanvis han permès trobar molts paral·lelismes entre la realitat dels empresaris de la Ribera d’Ebre i del Pallars. A més, aquests dos dies de convivència també han servit per crear noves sinergies entre els participants de la nostra comarca, molts dels quals s’han conegut per primera vegada”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Dilluns i dimarts, els participants han pogut intercanviar experiències amb diversos agents del sector: han conegut una explotació agrària que treballa per a la recuperació de varietats autòctones d’olivera, han visitat una ramaderia especialitzada en la producció de vedella ecològica i han recorregut les vinyes de diversos cellers familiars. També han fet parada en una empresa de producció de cervesa, ratafia i altres licors artesanals, i en diversos establiments de restauració i turístics que posen en valor el territori, la pagesia local i els seus productes. Els participants també han pogut intercanviar impressions amb representants de l’Associació APAT de professionals del sector turístic del Pallars Jussà.
La Ribera d’Ebre visita el Pallars, en un intercanvi d’experiències agroalimentàries i turístiques
Els intercanvis han permès trobar molts paral·lelismes entre la realitat dels empresaris de la Ribera d’Ebre i del Pallars
Ara a portada
-
Societat El nou Hospital Universitari de Tortosa: consens i polèmica sobre la seua ubicació Sílvia Altadill i Martínez
-
Societat Metgesses ebrenques demostren que una ecografia pot anunciar una crisi cardíaca quinze dies abans Redacció
-
Societat La Policia Local d'Amposta es reforça amb quatre vehicles, armilles, tàsers i tres nous agents
-
Societat Es busquen figurants per al rodatge d'una pel·lícula de ciència-ficció al Delta de l'Ebre Redacció
-
Publicat el 26 de maig de 2022 a les 10:31
Actualitzat el 26 de maig de 2022 a les 10:57
Et pot interessar
-
Societat L’oli Cabra Feixet del Perelló, premiat com el millor oli extra verge del món a Dubai per segon any consecutiu
-
Societat Oberta la convocatòria del divuitè Premi Literari de Teatre la Carrova
-
Societat L'Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: del 25 al 27 d'abril
-
Societat La Festa del Vapor: un viatge al passat ferroviari a Móra la Nova