
Imatge de l'edició de la Fira de l'Oli del 2014 Foto: Sofia Cabanes
La XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que tindrà lloc a l'EMD de Jesús els dies 20, 21 i 22 de febrer de 2015 arribarà amb algunes novetats importants. La més destacada fa referència a l'exposició d’un espai de gamma alta d’olis extra verge de les Terres de l’Ebre, on es podrà gaudir de totes les emocions i sensacions que transmeten el color, el sabor, la intensitat, l'aroma i altres elements com l'embalatge (packaging).
‘Àgora d’Oli. Espai Gourmet Terres de l’Ebre’ és el nom que rebrà este espai específic que ocuparan els olis extra verge del territori, amb la intenció d'exposar-los tots junts i comprovar així la gran diversitat, qualitat i formes estètiques que s'estan utilitzant per embotellar-los. Existix un bon coneixement de la gran producció d'oli d'oliva que hi ha a les nostres comarques, així com la qualitat de la mateixa, “però fins ara no s'havia fet mai una exposició de la majoria d’estos olis que tant a nivell privat, com mitjançant les cooperatives, s'acaben envasant i venent, buscant diferenciació per atraure al client final”, explica l’organització en una nota de premsa.
El primer dia de la fira, el divendres, es farà a Jesús una jornada professional on participaran majoristes distribuïdors, restauradors i botigues gourmet per mostrar-los la gran diversitat d'olis extra verge. Es calcula que hi han més de seixanta tipus diferents d'oli d'oliva envasat i que, malgrat tractar-se de petites produccions, mantenen una alta qualitat. Està prevista l'edició d’una primera guia on sortiran tots els productors amb marca pròpia que participen a l’Àgora, amb les explicacions tècniques i oleícoles escaients.
Al mateix temps es dinamitzarà durant els dies de la fira l'espai d'exposició , on el públic visitant podrà participar en la elecció dels millors olis, concursos i tota una sèrie d'activitats al voltant d'un producte que està tenint una gran acollida en els mercats nacionals i internacionals.
Esta gran exposició d'olis, que es durà a terme en col·laboració i amb el suport de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa, “situarà la fira de Jesús com una de les capdavanteres en la promoció de l'oli d'oliva, principal argument pel qual es va iniciar ara fa vint anys la fira de l'oli de Jesús”, sosté l’organització.
D'una altra banda, la comissió organitzadora fa varies setmanes que treballa en la confecció del programa d'actes “per procurar mantenir el nivell de les edicions anteriors i aconseguir la combinació comercial i lúdica perfecta per repetir l'èxit dels darrers anys”, explica.