Davant aquesta situació, que bloqueja el desenvolupament dels treballs de construcció de l'edifici, l'Ajuntament d'Amposta ha adoptat accions legals per desallotjar estes persones que s'han instal·lat a l'interior de l'edifici "fent impossible que els treballadors i tècnics assignats per fer la construcció de la segona fase puguin realitzar la seva tasca". En aquest sentit, el consistori explica que agents de la Policia Local ja es van traslladar a l'obra tan aviat com es va tenir coneixement de l'ocupació per deixar constància de les actuacions que es farien des de l'Ajuntament i s'han enviat les actes corresponents i la denúncia al Jutjat de Primera Instància número 3 d'Amposta i a la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya.
L'empresa Montajes Rosec justifica la seva actuació pel deute que manté amb ella el contractista de la primera fase de l'edifici, i per això manté que té dret a retenir la finca on s'hagin executat les obres fins que se li liquidi el deute. L'Ajuntament assegura que "la finalitat de l'ocupació és aconseguir mitjançant una acció coactiva", que el consistori assumeixi el deute que té el contractista de la primera fase amb aquesta empresa.
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha denunciat esta actitud i ha afirmat que "no es pot tolerar que cap empresa ni cap particular vulnerin la llei i, menys encara, quan es posa en risc els treballadors d'una empresa que ha estat la legítima adjudicatària després dels corresponents processos de licitació i adjudicació". Ferré també ha assegurat que l'Ajuntament d'Amposta ha liquidat totes les certificacions d'obra que es van executar de la primera fase a l'empresa contractista, cosa que Montajes Rosec SL "coneix perfectament" i, d'altra banda, cal apuntar que a l'Ajuntament "mai se li va comunicar en els termes que exigeix la llei" que existís una subcontracta de l'obra per part dels adjudicataris de la primera fase.