L’Ametlla de Mar encenta les Jornades del Peix Blau i celebra diumenge la Diada dels Fideus Rossejats

El 8 de juny, l’Ametlla acull la festa central de les Jornades gastronòmiques del Peix Blau | Hi haurà concurs gastronòmic, degustacions, mostra de vins DO Terra Alta, Festa del Mar i Trobada d’instagramers.

Publicat el 06 de juny de 2014 a les 21:28
Diumenge tindrà lloc la vintena edició de la Diada dels Fideus Rossejats. Foto: Ajuntament de l'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar inicia 10 dies de plena intensitat gastronòmica amb les Jornades del Peix Blau, que tindran com a festa central la Diada dels Fideus Rossejats que se celebra este diumenge 8 de juny.

Bars i restaurants de la localitat s’han afanyat a preparar diversitat de propostes culinàries amb el peix blau com pedra filosofal de menús exquisits i tapes gustoses. Fins al 15 de juny, onze de restaurants del Club de Gastronomia oferiran els seus menús a 18 i 25 euros amb l’objectiu de difondre la cultura culinària i marinera de l’Ametlla de Mar a través d’un dels productes propis i de més proximitat com el peix Blau.

A la vegada, 21 bars de la localitat s’han afegit a la Ruta de Tapes Tapamar i en esta ocasió a la Tapa Blava, la qual oferirà, per 2’5 euros, la possibilitat de degustar diverses propostes de tapa amb peix blau i beguda inclosa.

El verat, el seitó, la tonyina, la sardina o el bonítol seran els productes estrella d’una promoció que pretén donar valor afegit als productes de la mar i la tasca tradicional dels pescadors i la Confraria de Pescadors.

XX Diada dels Fideus Rossejats

Diumenge dia 8 de juny tindrà lloc la XXª edició de la Diada dels Fideus Rossejats. Les immediacions de l’antiga llotja de pescadors, avui ocupada pel Centre d’Interpretació de la Pesca, acolliran l’habitual concurs gastronòmic de fideus cuinats a l’estil dels pescadors, amb la participació de prop de 40 cuiners amateurs que lluitaran per un dels sis premis de 150 € que oferix l’organització. Paral·lelament, tindrà lloc la degustació de fideus i de tapes de peix blau a càrrec dels restaurants del Club de la Gastronomia de l’Ametlla de Mar, i una mostra de vins dels cellers de la DO Terra Alta.

Tot plegat farà possible que amb l’adquisició de tiquets per valor de 5 euros, els assistents puguen gaudir d’una degustació de fideus, dos tapes de peix blau i dos consumicions de vi.

Festa  del Mar i actes paral·lels

La Diada dels Fideus Rossejats serà tota una festa, la qual tindrà altres ingredients a part dels gastronòmics, ja que com també és habitual en els darrers anys, l’Estació Nàutica Costa Daurada organitza la Festa del Mar en la que es podran realitzar diverses activitats nàutiques com sortides en caiac de mar, vela lleugera, paddle surf, submarinisme o esnorkel per només 1 € per activitat, a la vegada que, de manera excepcional, també es podrà participar de sortides amb el Tunatour per 15 € els adults i 5 € els nens. A tot això s’haurà d’afegir la Trobada d’Instagramers i la Trobada de Patchwork que organitza l’Associació de Dones Endavant.
  
El peix blau serà el protagonista de tapes i degustacions. Foto: Ajuntament.

A 5 euros el tíquet, es podran degustar fideus, dos tapes de peix blau i dos consumicions de vi. Foto: Ajuntament

La festa compta amb una mostra de vins dels cellers de la DO Terra Alta. Foto: Ajuntament

Caiac de mar, vela lleugera o esnorkel són algunes de les propostes de la Festa del Mar. Foto: Ajuntament