L’Ampolla repartirà diumenge 2.500 kg d’ostres en la Diada de l’Ostra del Delta

Este cap de setmana s'enceten també les Jornades Gastronòmiques d'este marisc, que involucren tretze restaurants de la localitat

Publicat el 07 de maig de 2016 a les 11:25
Actualitzat el 09 de maig de 2016 a les 18:42
L’Ampolla celebrarà el proper diumenge 8 de maig la XXVI Diada de l’Ostra del Delta, un certament que s’ha convertit en “un referent turística i gastronòmica a les comarques de l’Ebre i arreu del país”, segons destaca l’organització. En esta nova diada es calcula distribuir 2.500 kgs d’ostres del Delta entre el públic que acudisca al  port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones.

El programa es començarà a les 11.00 hores amb el concurs ‘Cuinar l’Ostra del Delta’, en el que els restaurants adherits a les Jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada entre els quals un jurat n’escollirà la més  saborosa. Enguany els membres del jurat són el Oriol Castro, xef de cuina amb estrella Michelin del restaurant Disfrutar;  Manuel Meyer, corresponsal i especialista en reportatges gastronòmics i de viatges; i el biòleg i divulgador Francesc Murgadas.

A les 11.45 hores es podrà veure com es cuinen tres plats; l’ostra del Delta amb compota de poma amb pinya i gingebre confitat al cava sòlid, niu de patata amb ostra del Delta, ceps, pastanaga i ceba tendra i sopa de carxofa amb tempura d’ostra del delta, els seus encenalls i crema d’all negre.

A les 12h, restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: els visitants podran observar diversos plats elaborats amb ostres cuinades amb estils innovadors. Es presentaran plats tan innovadors com  Tàrtar de tonyina amb Ostra del Delta, Tempura d’Ostra del Delta amb teriaky i sèsam negre marinada amb una copa de cava rosat DO Penedès, risotto de plàncton marí amb ostra del Delta i cranc de closca tova, ostra del Delta amb aire de sake Kensho i perla d’all negre, Pastís amb Ostra de l’Ampolla, peix de roca i salsa tàrtara, Ostra arrebossades a l’estil japonès (panko), pinxo d’ostra del delta amb vinagreta de cebetes i tomàquet, ostra del delta a la crema de taronja, ostra del Delta amb maduixa i alvocat, ostra del Delta marinera, entre altres.

Entre les 12.30 i les 14.00 hores s’oferirà la degustació de 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava, a la llotja del port pesquer de l’Ampolla, amb música en viu.
 
Jornades Gastronòmiques
La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXVI Jornades Gastronòmiques de l’Ampolla, que tindran lloc entre el  7 i el 22 de maig, amb tretze restaurants participants: Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich – Juani, Club Nàutic- Casa Montero, Del mar – Flamingo, El Pescador, La Barraca, La Roca Plana, Lo Golero, Perales, Rafa i Sol.
 
A més de poder gaudir dels menús de les jornades, aquests mateixos restaurants, per tal de donar a conèixer la Cuina de l’Ostra a l’Ampolla, oferixen, al llarg de tot l’any, a més d’ostra del delta crua amb un xic de llimona, plats tan saborosos com ostra del delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del delta potxada al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre altres.  Este projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alicia, que es va concretar el passat any amb sessions de treball per tal de, tots junts, desenvolupar accions concretes de promoció de l’Ostra del Delta i la seva cuina.