
L’Ampolla calcula repartir enguany 2.500 quilos d’ostres en la Diada de l’Ostra del Delta, un referent turístic i gastronòmic que arriba a la vint-i-quatrena edició. L’any passat van ser més de 3.000 persones les que van acudir al port pesquer de l’Ampolla per gaudir d’un del marisc més saborós de la badia.
Com a novetat aquest any, els restaurants adherits a les Jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada, el qual serà valorat per un jurat el qual escollirà la més saborosa. El jurat que valorarà els plats, a partir de les 11 hores, estarà format per professionals relacionats amb el mon de la gastronomia: Fran López, cuiner del restaurant Villa Retiro guardonat amb una estrella Michelín; Joan Forcadell, cap de cuina de l’Escola de Cuina Via Magna i Josep Àngel Odena, autor del llibre ‘La cuina de Tortosa‘.
En acabar es podrà veure com es cuinen tres plats d’ostra; Tartar d’Ostra del Delta amb melmelada de tomàquet, Ostra del Delta amb all-i-oli suau de gamba i Ostra del Delta amb salsa atomatada i crostons d’all.
A partir de les 12, restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: els visitants podran observar diversos plats elaborats amb ostres cuinades amb estils innovadors, com amanida d’ostra del delta amb ‘mojo picon’, ostres cuites en maionesa de maduixes, timbal de bacallà, anguila fumada i ostra del Delta l’aroma suau de wasabi, suquet tebi d’ostres del Delta, patata i picada de fruits secs, ostra del Delta gratinada amb reducció de galera, ostra del Delta amb textures de cítrics, ostra del Delta escabetxada, paupiettes de llenguado amb ostra del Delta i veloute de cava, entre altres.
Entre les 12.30 i les 14 hores es farà la degustació popular d’ostres, acompanyades de cava, a la llotja del port pesquer de l’Ampolla, on hi haurà una actuació de música en viu.
La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIV Jornades Gastronòmiques de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 3 i el 18 de maig i en les quals hi participen 14 restaurants del municipi.